MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Gençlik, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Maltepeli çocuklar, hayallerindeki Maltepe’yi anlattı
Maltepeli çocuklar, hayallerindeki Maltepe’yi anlattı

Maltepe Belediyesi, 2025-2029 yıllarını kapsayacak Stratejik Plan hazırlıklarına devam ederken Maltepeli çocukların da fikir ve görüşlerini aldı.

Stratejik planın katılımcı ve kapsayıcı yöntemler ile hazırlanması için farklı sosyal gruplardan oluşan atölye çalışmaları düzenleniyor. Maltepe Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nce “Çocukların Maltepe Hayali” isimli atölye çalışması organize edildi. Üç ayrı oturumda gerçekleşen çalışmaya 7-18 yaş arasındaki 29 çocuk katıldı.

GÜVENLİ BİSİKLET KULLANIM ALANLARI İSTEDİLER

 Sokaklarda güvenli bir şekilde bisiklet ve scooter kullanamadıklarını ifade eden çocuklar, sokaklarda oyun oynayıp bisiklet sürecekleri alanları araçların işgal etmesinden rahatsız olduklarını söylediler.

YEŞİL ALANLAR VE BOYAMA DUVARLARI İSTEDİLER

Maltepe’de kendilerini ifade edebilecekleri ait alanların oluşturulmasını isteyen çocuklar “Maltepe sahilinde hem eğlenip hem de güzel görüneceğini düşündüğümüz boyama duvarları oluşturulmasını istiyoruz.” diye konuştular.  Yeşil alanlara önem verilmesini isteyen çocuklar “Yeni yeşil alanlar oluşturulmasını, ormanlık alan oluşturulmayacaksa dahi sokaklarına yeni ağaçlar dikilmesini, var olan ağaçlara daha iyi bakılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandılar. Çocuklar yabancı dil, diksiyon, yüzme başta olmak üzere özel nitelikli kursların açılmasını talep etti. Stratejik plan atölyelerine katılım sağlamak isteyen vatandaşlar çalışma takvimi için Maltepe Belediyesi’nin kurumsal sosyal medya hesaplarından duyuruları takip edebilecek.

📆 03 Temmuz 2024 Çarşamba 12:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR