MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » MARMARA DENİZİ’NE KIYISI OLAN BELEDİYELER BULUŞMASI’NIN 3’ÜNCÜSÜ KAPADOKYA’DA GERÇEKLEŞTİ
MARMARA DENİZİ’NE KIYISI OLAN BELEDİYELER BULUŞMASI’NIN 3’ÜNCÜSÜ KAPADOKYA’DA GERÇEKLEŞTİ

Kartal Belediyesi, Marmara Denizi’ne Kıyısı Olan Belediyeler Buluşması’nın 3’üncüsüne Kapadokya Kartal Hotel’de ev sahipliği yaptı. İki gün süren etkinlikte, Marmara Denizi’nin ekolojik sorunları ve büyük İstanbul depremi konuşularak çözüm yolları tartışıldı.

Etkinliğe, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra; Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, belediye yöneticileri ile Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar katıldı. Toplantının ilk gününde Hidrobiyolog Levent Artüz, Marmara Denizi’nin ekolojik sorunlarına dair bir sunum gerçekleştirirken, AKUT (Araştırma Kurtarma Derneği) Onursal Başkanı Nasuh Mahruki büyük İstanbul depremine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

“Marmara Denizi Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya”

Marmara Denizi’nin ekolojik sorunlarından dolayı yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Hidrobiyolog Levent Artüz, bir an önce bilimin çizdiği çerçeve içerisinde Marmara Denizi’nde ulusal izleme programının devreye sokulması gerektiğini kaydetti. Hidrobiyolog Levent Artüz, “Çok çok ciddi bir problemle karşı karşıyayız. Ekolojik sorunlar, geçen zamanın bizlere acı bir şekilde gösterdiği gibi yalnızca mühendislik becerisi ile çözülememektedir. Bir ortamdaki değişimlerin gerçek boyutları, nicelik ve nitelikleri, ortam canlı ilişkilerinin iyi bir şekilde bilinmesi ile açığa çıkabilir. Bu nedenle kirlenme gibi, geniş çapta biyolojik etkisi olan bir konuda ekologlar ile teknolojistlerin birlikte çalışmaları, gerçeğe daha etkin yaklaşılmasını sağlayabilecektir. Marmara Denizi başta olmak üzere, ülkemizi çevreleyen denizlerde uzun vadeli ulusal izleme programların devreye sokulması ve bilimin çizdiği çerçeve içerisinde hareket edilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Kartal Belediyesi İle AKUT İş Birliği İçinde

AKUT Onursal Üyesi Nasuh Mahruki ise, büyük İstanbul depreminin çok yakında gerçekleşeceğini ve maalesef İstanbul’un büyük depreme hazır olmadığını kaydetti. Mahruki, siyasi çevrelerin depreme karşı tüm hazırlıklarını gerçekleştirmesi gerektiğini vurgulayarak, Kartal Belediyesi’nin depreme ve tüm afetlere karşı AKUT ile birlikte ortak çalıştığını söyledi.

“Kartal Belediyesi Afet Riskini Ciddiye Alıyor”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise, Kartal Belediyesi’nin afet riskini her zaman ciddiye alan bir belediye olduğunu kaydederek AKUT ile yürütülen ortak çalışmaların önemine dikkat çekti. Başkan Altınok Öz, büyük İstanbul depremi riskini her zaman çok önemsediklerini belirterek tüm siyasilerin Marmara Denizi’nin ekolojik sorunları ve büyük İstanbul depremi konusunda büyük sorumluluklar taşıdığını söyledi. Öte yandan, Başkan Altınok Öz ve misafirleri, toplantının ikinci gününde Nevşehir’de bir kültür turu düzenledi.

📆 14 Mayıs 2018 Pazartesi 16:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR