MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Dünyadan, Genel, Manşet, Toplum » MESCİD-İ AKSA İLK KIBLEMİZ.
MESCİD-İ AKSA İLK KIBLEMİZ.

Kalbimiz kanıyor, zihnimiz alev alev… 

Ramazan ayının son günlerinde Mescid-i Aksa, yine işgalci İsrail polisinin saldırısı altında…

Bu zulüm daha fazla devam edemez…

İsrail‘in niyeti ortada!… Yıllardır hazırlandığı planı hayata geçiriyor.

Siyonizmin varlığı ve devamı için Mescid-i Aksa’nın yıkılarak yerine Süleyman Mabedi’nin inşaası… 

Nüfusun yarısından fazlasının Filistinli olduğu bölge 1967’den beri İsrail tarafından işgal edildi. İsrail, Batı Şeria ve Gazze‘nin kontrolünü de ele geçirdi, çevreledi.

Artık sözün bittiği yerdeyiz! 

İslam aleminin uyanması ve duruma müdahale etmesinin zamanı çoktan gelmiştir. Dünyanın bu vahşete sessiz kalmaması için harekete geçilmeli, uluslararası kurum ve kuruluşlar devreye sokularak, İsrail terörüne set çekilmelidir! Türkiye üzerine düşeni her zaman olduğu gibi yapmakta ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir. İslam dünyasının hiç olmazsa bu konuda bir araya gelerek net ve ortak bir tavır belirlemesi şarttır. 

Aksi durum İsrail’in işgal ve katliamlarına hizmettir!

Türkiye dışında üç maymunu oynayanlar…

Filistinliler, yıllardır zorla tahliye planlarını protesto etmekte. Ancak hala Arap ve İslam dünyasından gelen tepkiler, ‘zayıf siyasi açıklamalardan’ öteye gitmiyor.

400 yılı aşan bir süre…

Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Peygamber Efendimizin, ibadet ve ziyaret maksadıyla gidilmesini tavsiye ettiği üç mescitten biridir. Kudüs, hiçbir şartta vazgeçmeyeceğimiz kutsalımızdır. 400 yılı aşan bir süre ecdadımızın hâkimiyeti altında bulunmuştur. Bu süre zarfında en huzurlu, en müreffeh, en barışçı dönemini yaşamıştır.

Biz Türk milletiyiz. Tarihten gelen sorumluluklarımız var. Dünyaya nizam vermiş bir milletiz ve bizden de her zaman bu bekleniyor. Bizim olmadığımız yerlerde zulüm oluyor! Bizim yön vermediğimiz, belirleyici olmadığımız bölgelerde kan ve gözyaşı durmuyor! Geri çekilemeyiz, uzak duramayız, sessiz kalamayız! Böyle bir hakkımız yok! Nitekim, hükümetimiz son derece haklı ve doğru tepkiler ortaya koymuş, uyarılar yapmış ve dünyayı bu vahşete dur demeye çağırmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Devlet Terörü” olarak nitelediği bu saldırılar aralarında 9’u çocuk, 24 kişi şehit oldu, yüzlerce Filistinli de yaralandı. (11 Mayıs 2021)

Tabutların küçüldüğü yerde büyük olan zulümdür!

Filistin’in işgal altındaki topraklarında İsrail’in zulmü her geçen dakika artarken, bölgeden kan donduran haberler gelmeye devam ediyor.

Bugün değilse ne zaman?!…

Üstad Sezai Karakoç‘un tabiriyle Kudüs, “gökte yapılıp yere indirilen şehirdir. Tanrı şehri ve bütün insanlığın şehridir.”

Dili, dini, ırkı, siyasi görüşü, ten rengi farketmeksizin “mazlumların ve çocukların” öldüğü hiçbir dava Haklı değildir!

Bu zulme sessiz kalma!

YAZARIMIZIN DİĞER YAZILARINI : https://sunaanac.blogspot.com/ ADRESİNDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

📆 11 Mayıs 2021 Salı 16:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR