MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » MİKROFONLARIN ALTIN SESİ NEDRET SELÇUKER, KARTAL’DA ANILACAK
MİKROFONLARIN ALTIN SESİ NEDRET SELÇUKER, KARTAL’DA ANILACAK


Radyo ve televizyon alanında Türkiye’nin ilk devlet sanatçısı olan Gazeteci Nedret Selçuker, 27 Nisan’da Kartal Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinlikle anılacak.

‘Ekranların ve Mikrofonların Altın Sesi’ unvanıyla anılan Nedret Selçuker için düzenlenecek anma programı, 27 Nisan Cumartesi günü saat 14.30’da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Anma programında; ülkemizde radyonun en önemli kitle iletişim aracı olduğu yıllarda şiir ve klasik edebiyatın sevilmesinde büyük rol oynayan Nedret Selçuker’in hayatından kesitlerin yanı sıra; Yusuf Basmacı Orkestrası, Hababam Sınıfı Dans Gösterisi ile Ulvi Kırımlı ve Özlem Kırımlı, THM sanatçısı Sabahat Aslan, Serkül Kan ve TSM ses sanatçısı Aylin Şengün Taşçı konseri yer alacak.

Nedret Selçuker Kimdir?

Nedret Selçuker, 1938 yılında Bursa’da doğdu. Üsküdar Paşakapısı Ortaokulu ve Cağaloğlu İstanbul Erkek Lisesi’ni bitiren Selçuker, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Gazetecilik, ardından İstanbul Radyosu’nda spikerlik yapan Selçuker, duru Türkçesi ve okuduğu şiirlerle dinleyicilerin beğenisini topladı. Necdet Selçuker, dönemin Milli Eğitim Bakanı Avni Akyol’un önerisi üzerine öğretmenlere diksiyon dersi de verdi.

Yunus Emre şiirlerini de seslendiren Selçuker, ‘Ekranların ve Mikrofonların Altın Sesi’ unvanıyla anıldı. Nedret Selçuker’e, Türk sanatına yaptığı değerli hizmet ve sanatçı kişiliği dolayısıyla, dönemin Kültür Bakanı İstemihan Talay’ın teklifi ve dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in onayıyla ‘Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı’ unvanı verildi. Selçuker; radyo – TV alanında bu unvanı alan ilk isim oldu.

Etkinliğimize tüm halkımız davetlidir.

Nedret Selçuker’i Anma Programı:

Tarih: 27 Nisan Cumartesi

Saat: 14.30

Yer: Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi…

[İleti kısaltıldı]  Tüm iletiyi görüntüle2 Ek

📆 25 Nisan 2019 Perşembe 11:15   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR