MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Minik Efe’yi Mutlu Eden Hediye
Minik Efe’yi Mutlu Eden Hediye

Ender görülen Alopesi hastalığı nedeniyle tüm saçları dökülen Efe,  Pendik Belediyesi ekiplerinin  dikkati  ve duyarlılığı sayesinde kendisini çok mutlu eden bir sürpriz yaşadı.  Ekipler, Efe’yi resimlerini çizdiği kahramanlara kavuşturdu. 

Kaynarca’da annesiyle birlikte yaşayan 5 yaşındaki Efe,  1.5 yıl önce bağışıklık sisteminin ters çalışmasıyla ortaya çıkan  ve halk arasında saçkıran olarak da bilinen Alopesi hastalığına yakalandı.  Hastalığın ender rastlanan türü nedeniyle Efe’nin saçlarının tamamı döküldü.

Efe’nin görünüşü nedeniyle pedegojik desteğe ihtiyaç duyabileceğini düşünen anne, Pendik Belediyesi  Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ne götürdü. Burada pedegog tarafından testlere tabi tutulan Efe’nin son derece zeki ve durumunda herhangi bir olumsuzluk olmadığı sonucuna varıldı. Ancak uzmanların dikkatini  Efe’nin beklerken yaptığı Karagöz-Hacivat  resimleri çekti.  Efe’nin geçen yıl Fevzi Çakmak Aile Çocuk Eğitim Merkezi’ne devam ettiğini ve orada sergilenen gölge oyundan çok etkilendiğini belirten anne Melek Özcan,  sürekli onları çizdiğini söyledi.

Bunun üzerine harekete geçen Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, küçük Efe’yi mutlu edecek bir sürpriz  hazırladı.  Efe’yi evinde ziyaret eden ekipler, çeşitli hediyelerin yanı sıra kendisine çok sevdiği Karagöz-Hacivat oyun setiyle büyük mutluluk yaşattı.

📆 28 Ağustos 2018 Salı 22:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR