MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet » MİNİK KALPLERİ GÜLDÜREN MELEK
MİNİK KALPLERİ GÜLDÜREN MELEK

Bir yudum mavi
Dünyada hayatın bir tek manası varsa o da sevmektir.
Hatta mukabele edilmesini bile beklemeden sadece sevmek.
Başka bir insanı bahtiyar edebilmek, kendini bahtiyar edebilmekten daha güç fakat daha insancadır.


Bugün böyle düşünenlere saf, hatta enayi diyebilirler.
Fakat ne derlerse desinler, biz kalbimizin ve kafamızın doğru bulduğu şeyleri etrafın ne dediğine bakmadan yapmalıyız.
Diyerek yola çıkan Belgin Taş
kendi evinde oluşturduğu minik atölyesinde büyük işlere imza atmaya devam ediyor.


Belgin Taş Karantina günlerinde ve idari izinli sayıldığı zamanlarda boş durmamış ve Minik Kalpler gülsün adını verdiği Sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmiştir.


Bu projede ilk önceleri 0-7 yaş arası kız çocuklarına tütü etek, erkek çocuklarına papyon dikmekle başladı, 80 yaşındaki babannesi ,annesi ve babası da dahil olmak üzere ailesinden de çok büyük destek alan Taş’ın bu projesi kısa sürede sosyal medyayı salladı ve binlerce kişi Taş’ın instagram hesabında paylaştığı hikayeleri takip etti.


Balıkesir Üniversitesi Moda tasarım bölümü mezunu ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi işletme mezunu ve son olarak İstanbul üniversitesi çocuk gelişimi 1. sınıf öğrencisi olan Belgin Taş ‘ın M.E.Bakanlığından onaylı bir çok sertifikası da var. Çocukları çok seven ve onlarla ilgili kalıcı işler yapmak isteyen Balgin Taş başlattığı projesini 7 BÖLGE VE 81 İL ‘de yaymak istiyor …


Bunun içinde 81 İlin Belediye Başanları ve Kulup Başkanlarına futbol takımlarının renklerinden oluşan maskeler yapıp kargo yoluyla kendilerine ulaştıran Taş’ın bu çabası boşa gitmeyecek gibi.


Ramazan Bayramında, daha farklı bir şey yapan Taş, Bayram öncesi 120 den fazla cocuga dokunmayı başarmış.Bunların 70 i Çocuk Esirgeme Kurumunda yaşayan çocuklardır .Bu çocukların yüreğinde bayram mutluluğunu yaşatmış, ve sosyal medya hesabından şu çağrıyı yapmıştır.


”Şeker Bayramını geride bıraktık ,
şimdi önümüze bakalım toplamda 120 den fazla çocuğun kalbine dokunmanın hazzı ile hız kesmeden “Kurban Bayramına “ odaklandım ve elimden geleni yapıyorum.


Ülke genelinde farkındalık yaratmak adına 7 bölge de 81 İl de @minikkalplergulsundiye kampanya başlattım. 81 ilin Belediye Başkan ve Kulüp Başkanlarına takım renklerinden oluşan maske diktim paylaşıp kargo yapacağım , Herkesin yüreğine dokunmayı hedefliyorum…


Her şey i mahveden biz insanoğlulları Bayramları da mahvettik bunu bizler yaptık , Bencilliğimiz ile , hırsımız ile ,vurdumduymazlığımız ve sağduyusuzluğumuz ile yaptık .Bunu kendimizden başka kimseyi düşünmeyerek her şeye kör sağır dilsiz kalarak yaptık …
Ekmeğimize göz dikildi sustuk ,kadınlarımıza çocuklarımıza sokaktaki Rabbimin dilsiz kulları olan canlara istismar ,tecavüz ve cinayetlere duyarsız kalarak yaptık ! Koca koca binaların temelinin atılmasına izin vererek yaptık , komşuluk ilişkilerini bitirmeleri gökdelenler ile başlamadı mı ?


Doğa katliamlarına sessiz kalarak yaptık ! Heslere sessiz kalarak !
Nerede eski Bayramlar ? cevabı ortada biz yok ettik …


Çok güzel bir çocukluk geçirdim. Sokaklarda oynamadığım oyun kalmadı, o zamanlar insan insana güvenir, inanır merhamet ederdi.
Şeker bayramını dört gözle beklerdik bütün mahalleyi dolaşıp torba torba şeker toplardık ,ellerini öptüğümüz büyükler başımızı okşar şekerimizi harçlığımızı verirdi .


Ya şimdi çocuklarımız bakkala gidemez halde ! çocuğumuzun yanına biri gelse tırnaklarımızı çıkarıyoruz çünkü korkuyoruz ,duyduklarımız gördüklerimiz bizi buna yapmaya zorluyor burada bile yine benciliz .


Dünyayı sevgi güzelleştirecek ve bizler bir şeyleri sevmeye önce kendimizi sevmekle başlamalıyız.


Bizler ölü takliti yapmaya devam ettiğimiz sürece ,daha çok nerede o eski bayramlar demeye devam ederiz! diyen Taş kendisine bu süreçte Destek olup sayfalarında paylaşıp ve birkaçı ile canlı yayın yaptığı isimler Sanatçı Aram Serhad,Amed Spor Klup Basşkanı Metin Kılavuz,Balıkesir Spor Klubü Başkanı Kadir Dağlı,Zeynep Baksı Karatağ,Ozan Özdemir,Kenan Callı,Caner Gülsüm,Vedat Gündoğdu, Hasan Ali Sezer, Eren Erdem,Pınar Aydınlar, Hüseyin Alan,Kaan Oğuz, Yunus Emre Acun, İbrahim Berke,Ali Sever,Uygar Erdoğan,Dilber Çolak ,Taha Karaca ve Murat Teker gibi destek veren isimlerede teşekkür etti.


Taş ayrıca hayattaki tek kırmızı çizgisi olan çocukların asla siyasete karıştırılıp alet edilmemesi gerekir vurgusuda yaptı.
Ülkemizde böyle güzel yürekli insanlar var oldukça umutlarımızın asla tükenmeyeceğini umut ediyor ve Belgin Taş arkadaşımıza teşekkürler ediyoruz ….
Belgin taş İnstagram hesabı: @minikkalplergulsundiye
@belgin_tas

Galeri
📆 26 Mayıs 2020 Salı 20:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR