MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » MİNİK ÖĞRENCİLER ATIK SAKSILARA FİDE EKEREK HAYAT VERDİ
MİNİK ÖĞRENCİLER ATIK SAKSILARA FİDE EKEREK HAYAT VERDİ

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı kreşlerde eğitim gören 6 yaş grubu öğrenciler, Tarım dersinde gerçekleştirdikleri ‘Dönüştürelim Yetiştirelim’ etkinliğiyle hem geri dönüşüme katkıda bulunmayı hem de fide dikmeyi öğrendi.

 

Kartal Belediyesi Merkez Kreş bahçesinde düzenlenen etkinliğe sınıf öğretmenleri, 6 yaş grubu öğrencileri ile Tarım Dersi Öğretmeni Deniz Öztürk katıldı. Minikler önce Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden alınan ve atık durumda olan saksıları minik elleriyle özenle boyadı. Atık durumdaki saksıları, el emekleriyle rengarenk ve yepyeni bir hale getiren öğrenciler daha sonra bu saksılara biber fideleri ekti. Öztürk; miniklere, ektikleri fidelerin bakım ve sulamasını düzenli yaparlarsa kısa zaman sonra bu fidelerin tatlı sivri biber vereceğini ve o biberleri yiyebileceklerini anlattı. Yiyebilecekleri bir sebzenin fidesini ekme ve ona can suyu vermenin heyecanını yaşayan minik öğrenciler; öğretmenlerine, eve götürecekleri fidelerini güneş alan bir yere koyup düzenli sulayacaklarına söz verdi.

 

Tarım Dersi Öğretmeni Deniz Öztürk, “Etkinliğimizin amacı hem çocuklarımıza geri dönüşümü anlatmak, hem de bir fidenin ekimi, büyümesi, bakımı  nasıl olur, onu  gösterebilmekti. Bu yıl mezun olan 6 yaş grubu çocuklarımızla yaptığımız bu etkinliğimizle, yaz boyunca bizi hatırlamalarını sağlayacak küçük bir çalışma yapmış olduk” dedi.

 

 

11 Ek

📆 31 Mayıs 2018 Perşembe 22:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR