MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Teknoloji, Toplum » MKEK’nin yaptığı ilk Türk üretimi piyade tüfeği MÜSİAD Fuarı’nda
MKEK’nin yaptığı ilk Türk üretimi piyade tüfeği MÜSİAD Fuarı’nda

15’inci MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nda ‘’High Tech Port CEO Forum’’ kapsamında Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü İzzet Artunç, ‘’Stratejik Ürünler ve Türkiye’nin Geleceği’’ temalı panelde konuşma yaptı.

 

 

 

MKEK ilk’lerin kurumu

Kuruluşundan bu güne Türk sanayii için bir okul ve tüm sektörlere nitelikli eleman yetiştiren Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu yalnız savunma sektöründe değil pek çok sivil sektör içinde lokomotif görevinde olduğunu belirten İzzet Artunç özel sektörün gelişiminde kurumun büyük katkılarının olduğunu ifade etti. Ayrıca Artunç ‘’İlk demiryolu rayı haddeleme, ilk saç mamulleri, çelik çekme boru, pil imalatları kurumumuz bünyesinde gerçekleştirildi.’’ dedi.

 

 

 

İlk Türk yapımı tüfeğe uluslararası çok fazla talep var

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun müttefik ülkelere anahtar teslim tesis kurulumları ve danışmanlık hizmetleri verdiklerini ifade eden Artunç,  tüm tasarımı ve üretimi milli imkan ve kabiliyetlerle yapılan MPT-76 milli piyade tüfeği ve Nüfuz Edici Bomba’yı üretmenin ve TSK hizmetine sunmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. MPT-76 Milli Piyade Tüfeğinin tasarımında 3 boyutlu katı modelleme ve mühendislik analiz programlarının kullanıldığını belirten Artunç, bu tüfeğin hassasiyet, güvenilirlik her ortamda çalışma ve az bakım özellikleri nedeniyle alanında ilk sıraya yerleştiğini söyledi. Her ortamda çalışabilme özelliğinin de TSK için önemini vurgulayan Artunç ‘’MPT-76 tüfeğinin oluşturulmasında dünyada düzenli ordular tarafından en çok tercih edilen piyade tüfeklerinin detaylı bir araştırmasının yaptık.‘’ dedi.  Tüfeğin bütün dünyanın ilgisini çektiğini Türki Cumhuriyetler ve uluslararası alanda çok fazla talebin geldiğini vurguladı.

 

 

Kalın betonları delen yegana bomba üretimi

İzzet Artunç tamamiyle Türk yapımı olan Nüfuz Edici Bomba’nın ise yer üstü ve yer altındaki hedeflere nüfuz ederek, istenilen gecikme değerinde infilak ettiğini belirtti. Bu bombanın Makine ve Kimya Endüstri Kurumu ana yükleniciliğinde TÜBİTAK SAGE alt yükleniciliğinde geliştirildiğini söyleyen Artunç, çok amaçlı taktik kullanım özelliklerini içerdiğini ifade etti. İzzet Artunç, düşük çarpma hızlarında hedefi delip geçen Nüfuz Edici Bombanın kendi sınıfında 2.1 metre kalın betonları, sığınakları delip geçebilen yegane bomba olduğunu ifade etti.

 

 

 

Türk ürünlerine talep yüksek

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun Türkiye’deki ilk sanayi kuruluşu olduğuna dikkat çeken Artunç, “İlk yıllarda yurtdışından edilen lisans ve ürünlerle silah üretmeye başladık. Ancak 1980’den sonra eğitime verilen yatırımın üretime yansımaya başladığını görmeye başladık. Müşteriler AR-GE  sürecine yatırımı hazmetmeye başladı. Ve artık dışarıdan getirilmesindense biraz geç olsun ama Türkiye’de geliştirilsin mantığına geldiler’’ dedi. Artunç uzun yıllardır Mehmetçiğin kendi silahını beklediğini ifade ederek ’’Mehmetçik vatanın bütünlüğünü korumada daha da güçlenmiştir.‘’ dedi.

 

 

Teknoloji devi şirketler fuarda

High Tech Port Fuarı’nda Türkiye’nin teknoloji devi şirketler yer alacak ve yeni teknoloji ürünlerini dünya vitrinine ilk defa çıkaracaklar. METEKSAN, yeni ürettiği radar sisteminin basın tanıtımını fuarda gerçekleştirecek. Bunun yanında KALE-BAYKAR Türkiye’nin ilk jet motor protatipini fuara getiriyor. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) milli piyade tüfeğini ilk defa sivil bir fuarda tanıtırken, TURKCELL teknoloji “geleceği yazanlar” genç yazılımcılar projesini, ROKETSAN ise roket sistemlerini, AVEA 5 yeni teknolojisini duyuracak.

 

📆 28 Kasım 2014 Cuma 16:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR