MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » Modifiye araç tutkunları Tuzla’da buluştu
Modifiye araç tutkunları Tuzla’da buluştu

Renkli görüntülerin hâkim olduğu TUMOD Car Fest 2, Türkiye’nin dört bir yanından modifiye araç tutkunlarını Tuzla’da bir araya getirdi. Alanda bulunan ödüllü araçlar göz kamaştıran modifiyeleriyle meraklılarını büyüledi. Festivale katılan kadın modifiye tutkunları da araçlarını özelleştirerek bu tutkularını farklılaştırdıklarını vurguladı.

Tuzla Belediyesi ev sahipliğinde, Tuzla Modifiyeciler ve Otomobilciler Derneği (TUMOD) organizasyonunda Şelale Eğitim Parkı’nda düzenlenen etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanından gelen modifiye araç tutkunlarını Tuzla’da buluşturdu. Modifiye araçseverlerin ilgi gösterdiği etkinlikte birbirinden renkli ve farklı otomobilleri yakından görme fırsatı bulan modifiye meraklıları da fotoğraf çektirme imkânı buldu. Tasarımları ve otomotiv sektörüne getirdikleri değişiklikler ile bir tutku olarak benimsenen araçlar küçük, büyük, kadın, erkek herkesi kendisine çekti.

“30 YAŞIMDAYIM, 18 YAŞIMDAN BERİ ARABA TUTKUM VAR”

Festivale katılmak için İzmit’ten gelen Serkan Toker, Dragon isimli aracının yaklaşık 20 ödüle sahip olduğunu söyledi. Toker, “Aracımın boş hali 1 milyon 300 TL değerinde. Body kitinden air brushından ses sistemine, aydınlatmasından far tasarımına kadar aracım yapıldı. Bunları eklediğimizde aracımın değeri 2 milyon 300 TL’yi görüyor. Buradaki fuara katılmadan önce Tekirdağ fuarındaydım. Aracım orada 2 milyon 100’ü gördü ama vermedim. Gerçekten çok büyük emek var; ben 10 aydır bu arabayla uğraşıyorum. Ortalama 20 ödüle sahip. 30 yaşımdayım, 18 yaşımdan beri araba tutkunluğum var. İnsanların yapmadıkları arabalara farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“FUARLARDA KADINLARA KARŞI BİR ÖN YARGI VAR”

Kadınların da bu sektörde yer alabildiği fikrinin yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen Tuğba Yakı ise “Şilan ile burada olmaktan gurur duyuyorum çünkü fuarlarda kadınlara karşı bir ön yargı var. Böyle ortamlarda bizleri görünce çok yanlış anlıyorlar. Aslında bizim amacımız aracımızı satmak ve ismimizi daha çok duyurmak. Fakat bu araçlar sadece erkeklere özelmiş gibi bir algı oluşturuluyor. Biz buna karşıyız” ifadelerini kullandı.

Şilan Öz de “Klasik modifiye anlayışının dışında kalarak aracımı kendime özel yapıyorum. Bu camiaya girmemin amacı aracımı sadece modifiye etmek değil, benim için özelleşmesini sağlamaktı. 2,5 yıldır camiadayım ama bu araç ben de 15 yaşımdan beri var, ona aşığım. Bu camiada çok fazla ayrımcılık mevcut. Ama kadın olarak araba yapmanın hakkını verip piyasacılıktan ziyade arabacı olunca insanlar bunların farkını anlıyor. Biz piyasacı değiliz arabacıyız” dedi.

📆 02 Temmuz 2024 Salı 11:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR