MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Muharrem İnce “Kuşkum yok” Seçileceğim
Muharrem İnce “Kuşkum yok” Seçileceğim

CHP’nin 2 gün sonra yapacağı 36’ncı Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce ‘Kuşkum yok, seçileceğim’ dedi ve ekledi: Bu rekabet değil, toplum ve Cumhuriyet’i düşünerek değişim ihtiyacı.

CHP’nin 3-4 Şubat’ta yapacağı 36’ncı Olağan Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu karşısına aday olarak çıkan Yalova Milletvekili Muharrem İnce “Kuşkum yok, genel başkan seçileceğim” dedi. SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan İnce, “Bu kişisel bir yarış değil, ülkenin geleceği ile ilgili yenileşme talebi. Parti içi rekabet değil, toplumu, cumhuriyeti düşünerek değişim ihtiyacı” diye konuştu. İnce, partiye üye olmayanları da kurultaya davet etti. SÖZCÜ’nün sorularını ise şöyle cevapladı:

KAZANMAK ZORUNDAYIZ

– Genel başkanlığa aday olmanızın gerekçeleri nedir?

Türkiye bir yol ayrımında. Ya kazanacağız ya da kaybedeceğiz. Bu kurultay Muharrem İnce, Kemal Kılıçdaroğlu ve kişilerin kurultayı değil. Kurultayın delegeleri de sadece CHP’nin delegeleri değil, 80 milyonun ve Cumhuriyet’in delegeleri. Önümüzde üç seçim var. Kazanmak zorundayız. Mazeret üretme lüksümüz de yok. Türkiye’ye karşı sorumlu olan delegelerimizin ‘il başkanımız, belediye başkanımız böyle istedi’ gibi gerekçeleri olamaz. Cumhuriyetimizin geleceği tehlikedeyse bizlerin hiçbir önemi yok. Bunun için kutuplaşmış bir Türkiye’de büyük uzlaşmayı gerçekleştirmek için adayım.

– Ülke için nasıl kaygılar taşıyorsunuz?

Birlikte yaşama arzusunu kaybetmek üzereyiz. Cumhuriyetçi, kamu anlayışı temelinde büyük uzlaşmayı yeniden kurmamız lazım. Bunun için de yenilenmek durumundayız. Zamanında yenilenemeyenlerin gereğini yapamayanların kaderi dağılmaktır, parçalanmaktır. Bu kaderi tersine çevirmek için ben adayım. Türkiyemizi, cumhuriyetimizi, demokrasimizi, özgürlüklerimizi yeniden kazanmak için hatalarımızı onarmak için ve daha iyisini yapmak için adayım.

– Mevcut Genel Başkan’dan farkınız ve iddianız ne olacak?

Sayın Genel Başkana teşekkür ediyorum yaptıkları için. Ama 1972’yi düşünmek lazım. 1972 Kurultayı’nda İsmet Paşa’ya oy vermeyen delegeler hiç tanınmayan Bülent Ecevit’e oy verdiler. İsmet Paşa’yı sevmiyorlar mıydı? Hayır, seviyorlardı ama partinin yenilenmesi gerekiyordu. Bunu başardı o günkü delegeler. Ecevit genel başkan oldu, CHP’yi de birinci parti yaptı. Bugün de CHP’nin yenilenmesi lazım. Yeni birinin gelmesi lazım. 17 ay sonra seçim var. 1972’de yapılanın aynısını şimdi de yapabiliriz.

50+1’İ ALABİLİRİZ

– Diğer hedeflerinizi nasıl ortaya koyuyorsunuz?

Kendimizi bileceğiz, kendi gücümüzü esas alacağız. Kendimize güveneceğiz. Birinci kural özgüveni yüksek bir CHP. “Başarabiliriz, yapabiliriz, 50+1’i alabiliriz” diyen bir CHP. Önce insan, önce emek, önce sol diyen bir parti olduğumuzu unutmayacağız. Cumhuriyetimizin kurucularına yapılan saldırılar karşısında sadece direnen olmayacağız, kazanan olacağız. Sorunlarımızı bilimsel verilerin ortaya koyduğu bilgiler ve etik ilkeleri temel alarak çözeceğiz. Bilim, kamu yararı ve hukuk esas olacak. Devlet işlerinde keyfiliğin ve imtiyazcılığın acımasız düşmanı olacağız.

– CHP için hedefiniz nelerdir?

‘Her yurttaş devletine eşit yakınlık ve eşit uzaklık mesafesindedir’ mantığında olacağız. Katılımcı demokrasi için uğraşacağız. Demokrasimizi katılımcı temelde yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Türkiye’de ne istiyorsak partimizde de onu istiyoruz. Türkiye’de adalet istiyorsak partimizde de adalet olacak. “Türkiye’de yüzde 10 seçim barajı kaldırılmalı” diyorsak, kendi içimizde de yüzde 10 barajı olmayacak.

– Genel başkanlık ve iktidar hedefinde yol haritanız nedir?

Benim sloganım “Önce CHP’de değişim sonra Türkiye’de değişim. Önce CHP’de devrim sonra Türkiye’de devrim.” Laiklik demokrasimizin temelidir. Utangaç laiklerden olmayacağız. Laikliğin olmadığı bir yerde demokrasi olamaz. Yerinden yönetimi katılımcı demokrasinin temeli sayacağız. Mevcut ekonomik sorunlarımızı aşacağız. İnsani gelişmişlik ölçütü olmadan yapılacak kalkınmayı kabul etmiyoruz. Gelir dağılımını düzeltmek hedefimiz. Dolaylı vergilerin oranını gelişmiş ülkeler düzeyinde tutmak, tarımda yeniden kendine yeten bir ülke olmak, sattığı aldığından fazla olan bir ülke olmak, ekonominin aktörlerine hukuki güvenceler sağlamak, neo liberal ekonomik politikaların yerine kamu yararını öne çıkaran politikalar izlemek hedefimiz. Bunlar için adayım ifadelerine yer verdi.

 

📆 01 Şubat 2018 Perşembe 12:21   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR