MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Müşavirler bir araya geldi
Müşavirler bir araya geldi

61 kurucu üye ile kurulan Bağımsız Mali Müşavirler Grubu, tanıtım amacıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

 

 

İstanbullu Mali Müşavirlerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Bağımsız Mali Müşavirler Grubu adına Turgay KANARYA BMMG’nin kuruluş nedenlerini, amaçlarını, projelerini, misyonları ile bunları gerçekleştirmek adına neler yapacakları hakkında bilgi verdi.

unnamed (3)
Turgay Kanarya’nın konuşma metni şöyle;
Değerli meslektaşlarım,
Bağımsız Mali Müşavirler Grubu’nun Değerli Üyeleri,
Basınımızın değerli temsilcileri,

Bugün mesleğimiz için yeni bir umut,Odamız için yeni bir heyecan yaratacak olan BAĞIMSIZ MALİ MÜŞAVİRLER GRUBUNUN
tanıtım toplantımıza katılmanızdan dolayı teşekkür eder Sizleri şahsım ve BAĞIMSIZ MALİ MÜŞAVİRLER GRUBU adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

Hoş geldiniz.

Değerli Meslektaşlarım,

Bugüne kadar gerek şahsım gerekse grubumuzun kurucu üyeleri Odamız için birçok görevde bulunmuş ve sizlere layık olmaya çalışmıştır. Gece gündüz demeden meslek örgütümüz için çeşitli platformlarda mücadeleler verdik. Bu çalışmaları ve mücadeleleri verirken yılmadık yorulmadık hep mesleği daha ileri götürmenin çabası içinde olduk.
Bu anlamda gerek burada bulunan gerek bulunmayan tüm arkadaşlara, emeği geçen tüm gruplara verdikleri değerli hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.
Meslek mücadelesinde önemli adımlar atılmasına rağmen son yıllarda paydaşlarla yapılan ve gerginlik yaratan tartışmalar, Sizce neden tartışırız ymm le neden bu gerginlik 1.kişinin eğosunu tatminden başka bir şey değil,bir ile bürokratlarla restleşmeler, özellikle denetim lisansını alınması ile ilgili yapılan hatalar ve izlenen strateji meslek mensuplarına zarar vermektedir.

unnamed (5)

YAPTIĞINIZ HER HAMLE YA İLERİ GİDER YADA GERİ

GENÇLERİN HAKKI EĞER 2010 ŞUBAT AYINDA 1. NOLU TÜRMOB TEBLİĞİ İPTAL EDİLMESEYDİ BUĞUN ALAMAYAN KİMSE KALMAYACAKTI . MÜKTESEP HAKTI. ŞİMDİ YAPILMASI GEREKEN BU DENETÇİ BELGESİNİ ALANLARA BİR AN ÖNCE EĞİTİM VE KAZANÇ ELDETMEK İÇİN LOBİ FALİYETİNE BAŞLANMALI ALMAK İSTEYENLERİ İSE ODANIN BİRİMLERİNDE EĞİTİM VERMELİYİZ.

 

Yıllardır bu mesleğin içerisinde verdiğimiz mücadelede gördük ki; zihniyet değişikliğinin yapılmadığı sürecemevcut Bu durum malesef yeni projeler üretme vehayata geçirme noktasında meslektaşlarımızı inancınıyitirmiştir.Taze zihinlere oda kapalıdır.Biz taze zihinleriçin buradayız,

Maliye Bakanlığı, Kamu Gözetim Kurumu, Ticaret Bakanlığı olmak üzere mesleğimizin bütün paydaşlarıyla kavga etmek yerine onları ikna ederek meslektaşlarımızın haklarını korumayı, yeni iş olanaklarını sağlamayı, muhasebe ve denetim sektörümüzün pazarını genişletmeyi ve
mesleğimizin itibarını artırmayı hedefliyoruz. Biz kurumlarla uzlaşacağız,Bu demek değil .Teslim olacağız.
Bunun için gerekli olan “adil, şeffaf, kurumlarla işbirliği içerisinde ve yenilikçi” bir yönetim tarzını ancak yeni bir oluşumla, BAĞIMSIZ MALİ MÜŞAVİRLER GRUBU olarak sizlerle birlikte el ele vererek ortaya koyabileceğimize inandık. Avrupa Birliği Standartlarına uygun bir yapılanma ile bütün kurumlarda ve paydaşlarımızın nezdinde hak ettiğimiz ‘’MESLEKİ İTİBARIMIZI’’ grubumuzla elde etmek istiyoruz.
Değerli Meslektaşlarımız;
Biz bu yola çıkarken mesleki kimliklerimizi yanımıza aldık.
Bu yol düz bir yol değil ,yokuş yukarı bir yol biz yokuş yukarı çıkmak ve meslektaşı yukarı taşımak istiyoruz,tartışmak değil .Kim tartışır ,yokuş aşağı inen oraya buraya laf atar.çünkü aşağı iniyordur.

 

BAĞIMSIZLAR GRUBU olarak tek bir amacımız var, o da herkes için aydınlık bir yol açmak. Bu noktada “tarafsızlığımızı, inancımızı ve samimiyetimizi” gören herkesin de bu oluşum içinde yer almak isteyeceğine inanıyoruz.

 

Değerli Meslektaşlarımız;
BAĞIMSIZLAR GRUBU olarak;
Çağın gereklerini yerine getiren bir ODA YÖNETİMİNİ yeniden inşa edeceğiz.

İstisnasız tüm kurumlarla uzlaşıp işbirliği yapacağız.
Meslek örgütümüzün çıkacak kanunlarda söz sahibi olmasını sağlayacağız.
Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın itibar kazanması için gereken her türlü girişimi yaparak meslektaşlarımızın haklı mücadelesinde ,tüm haklarını savunacağız.

 

Üyelerimize Akademik düzeyde ücretsiz eğitim, vereceğiz.

 

Mesleki Uzmanlaşmayı sağlayarak, Bağımsız denetim, Adli Muhasebe, Şirket değerlemesi gibi alanlarda yeni İş imkanlarının oluşmasını sağlayacağız.

 

En önemli sorunlarımızın başında yer alan tahsilat sorunu çözüme kavuşturacağız.

 

Bağımlı meslektaşlara, Çalıştıkları sektörlere göre her 6 ayda bir eğitim vereceğiz. Mesleki ünvanlarını kullanmalarını sağlayacağız.
Meslek camiamıza yakışır sosyal tesis açacağız.
Odanın her yıl mali tabloları detaylıyla yayınlatarak yıllardır süre gelen söylentilere son vereceğiz Genel siyaseti odamızın dışında bırakacağız.
Aynı isimlerin yıllarca kurullarda görev yapmasını sınırlayarak YÖNETİM KÖRLÜĞÜNÜ VE LİDER SULTASINI engelleyeceğiz Yöneticilere aynı görevde 2 dönemden fazla görev vermeyeceğiz.

unnamed

BAĞIMSIZ MALİ MÜŞAVİRLER GRUBU Ön seçimle demokrasiyi gerçek anlamda yaşatan bir grup olacaktır..

Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümüne odaklanacağız.
Değerli Meslektaşlarımız;
MESLEĞİMİZİN İTİBARINI YÜKSELTMEK İÇİN BURDAYIZ.

MESLEĞİN GELECEĞİ İÇİN BURDAYIZ.
YARINLARIMIZI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İÇİN BURDAYIZ
BURDAYIZ
BURADA OLACAĞIZ
YOLUMUZ AÇIK OLSUN

Galeri
📆 09 Kasım 2015 Pazartesi 12:00   ·   💬 2 yorum   ·  

“Müşavirler bir araya geldi” için 2 yanıt

  1. […] İstanbul34 Gazetesi ( BMMG HABER ) […]

  2. […] Devamı; İstanbul34 Gazete […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR