MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet » Müstehcen Kafalar
Müstehcen Kafalar

Hiç unutmam; her 10 Kasımda siyah önlüklerimizi giyerdik yine ama bir farkla; yarıya inmiş bayraklar eşliğinde siyah önlüğü tamamlayan beyaz yaka olmazdı boynumuzda.

 

Saat dokuzu beş geçe çalan siren tüylerimizi diken diken eder, gözlerimizden akan yaş ile boğazımıza düğümlenen hıçkırık her 10 Kasımda yaşadığımız derin duygunun dışa vurumuydu, ağlardık. Radyolar, televizyonlar ağır müzikler çalardı, eğlence programları olmazdı.

 

Her şey ufak ufak mırıldanmalarla başladı. Önce 10 Kasımlarda gazetelerin logolarının neden siyah beyaz çıktığına dair mırıldanıl dı. Bunca zaman geçmiş olmasına rağmen yas haberlerinin, karalar bağlamanın Ata’yı gereksiz “putlaştırıldığı” iddiası atıldı ortaya. Yarım Atatürkçüler orta solcular anında dümen suyuna gitti bu mırıltıları yayanların; “tabii canım ne gerek vardı karalar bağlamaya” Mustafa Kemal’i anlamak yas tutmakla olmaz denilmiş olta atılmıştı önümüze. 1990 yılında Türkiye nüfusu 54 milyondu o gün görememiştik ama bu günden geriye baktığımızda söyleyebileceğimiz en güzel savunma sözü “kandırıldık” olabilir evet bunu söyleyebiliriz. O yıllarda içimizde tomurcuklanan ihanet tohumlarının tuzu biberi olmuştu bu “yas tutmakla Ata anılmaz” mırıldanmaları.

 

Birinci vazifesi Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmek olan gençlerin bir kısmı o kadar uzaklaşmış ki Atasından bırakın yas tutmayı, ağzından akan salyasıyla ele avuca gelen ne varsa tutma peşinde. Tutamadıklarını da çalılıklara götüren bu gençler; İneğin meme uçlarından, damacanadan, ahırdaki eşekten, çoluktan çocuktan havadaki nemden, saçının telinden, ince belinden, tokalaşan elinden aklınıza gelebilecek her şeyden tahrik oluyorlar.

 

12 Eylül 2016 tarihinde hemşirelik yapan Ayşegül Terzi, çalıştığı hastaneden çıkıp evine giderken bindiği otobüste şort giydiği için şiddete uğradı ve yüzüne tekme atıldı. Tekme atan saldırgan 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu’ydu ve zanlının ifadesi tam bir Türkiye gerçeği idi; Yıllar boyu ufak ufak altı oyulan Cumhuriyet değerlerinin, demokrasi, insan hakları ve medeniyetten uzaklaşmanın geldiği nokta. İfadesinde çok ilginç şeyler var Abdullah Çakıroğlu’nun; “Giydiği şort ortama uygun değildi. Koltukta bacaklarını yana çevirmiş, müstehcen şekilde oturuyordu. Yılışık bir tavırla bana bakıyordu. Bir anda kendimi kaybettim. Yaşadığımız ülkenin ve toplum değerlerinin ayaklar altına alındığını, bayan şahsın kendisi ve çevresinde bulunan insanlara giyiniş tarzı ile saygı göstermediğini düşündüm. Manevi yönüm ağır bastı. Bir anda koltuktan kalkarak yüzüne doğru bir tekme attım.”

 

Neresinden tutarsan tut eline bulaşacak kirli, yoz, pislik kokan savunma. Yaşadığımız ülkenin toplum değerlerini ayaklar altına aldığını söylediği Ayşegül Terzi’ muhtemelen Ensar vakfı yöneticiliği yapmış ve çocuklara tecavüz olayını örtbas etmiştir. Ya da Umre’ye giden ve sadece erkeklerin kaldığı otelde aşırı doz Viagraya bağlı olarak kalp krizi geçirip ölen Gazeteci Hasan Karakaya gibi tam da bizim toplumsal değerlerimize uyan bir yaşam geçirmemiştir. Veya İslamcı Gençlik İlim ve Hikmet Derneği Genel Başkanı Rafet Ermiş gibi derneğin açtığı Kuran kursuna gelen 4 erkek çocuğa tecavüz etse tam da bizim kültürümüze uygun hareket etmiş olur ve tekmeden kurtulurdu. Mustafa İslamoğlu olmak vardı mesela tekmeden kurtulmak için, ya da Yusufeli’ndeki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Arapça öğretmeni Rüstem Aydın olmalıydı.

 

Bir tane, tek bir tane Atatürkçü idooloji ile eğitim veren kurumda böyle tecavüz olayı duyan var mı? Ali Nesin’in Şirince’deki matematik köyü var senelerdir eğitim verilen kurum. Tek bir söylenti bir olay duyuldu mu? 80-90 milyon nüfusu olan bir ülkede iki yüz civarında üniversite var ancak tek bir üniversite bilimsel başarılara imza atıyor ve iktidarın hedefine oturuyorsa ya iktidar bilimden korkuyor gelişimi istemiyor ya da bahsi geçen üniversitenin ürettiğini iddia ettiği şeyler kocaman bir yalan. Dünya takdir ettiğine göre durumdan rahatsız iseniz hoşunuza gitmediyse bu tespit, tekme atmayın mırıldanın (!)

 

Yapılan her türlü sapıklığa islam referans gösteriliyor artık ve bu ülkenin 15 senedir iktidarında olan parti kendine islamı referans almış (!) bir parti.  Ya iktidardakiler gerçekten islamı referans almıyorlar, ya da bizim bildiğimiz islam bu olamaz …

📆 23 Eylül 2016 Cuma 12:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR