MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ataşehir, Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Nâzım’ın Şiirleri Ataşehir’de
Nâzım’ın Şiirleri Ataşehir’de

Ataşehir’de düzenlenen 2’nci Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri’nin açılışında yazar ve şair Özdemir İnce, Nâzım için yazdığı şiirleri okudu.

 

Ataşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri’nin açılış töreni Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yazar ve oyuncu Pelin Batu’nun sunuculuğunu yaptığı törende, “Şiir Günleri’nin” onur konuğu yazar ve şair Özdemir İnce, Nâzım için yazdığı şiirleri okudu.

Açılış töreninde konuşan Özdemir İnce, Nâzım Hikmet hakkında döneminin şairleri tarafından anlatılanları aktardı. Nâzım Hikmet’in yazdığı şiirlerle sadece Türklere değil dünyaya seslendiğini söyleyen Özdemir İnce,’ Nâzım’ın şiirlerinin evrenselliğini vurguladı. Türk şiirinin başına gelen en büyük felaketin, istikametine Nâzım’ın şiirlerinden bakamamak olduğunu ifade eden İnce, “Nâzım Hikmet’in 1930’ların sonundan 1951’e kadar hapiste olması ve daha sonrada 1970’lere kadar büyük ölçüde sakıncalı kalması onun şiirini devre dışında bıraktı. 1940 ve 50’lerin devrimci şairleri de Nâzım Hikmet’teki ballı çiçeği bulamamıştır” dedi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman’ın Özdemir İnce’ye teşekkür plaketi ve çiçeği sunmasının ardından, tören Hüsnü Arkan konseriyle devam etti. Geceye katılanlar Hüsnü Arkan’ın kendine özgü ezgilerine ve şarkılarına eşlik ettiler.

Usta Şair Nâzım Hikmet’in anıldığı Şiir Günleri, 8 Mayıs’a kadar çeşitli etkinliklerle sürecek. Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün hazırladığı Şiir Günleri’ne, Türkiye’den çok sayıda şairin yanı sıra, seçkin Latin şairleri de katılıyor. Ataşehirlilerin şairlerle tanışma ve şiirleri şairlerinin sesinden dinleme olanağı bulduğu “Nâzım Hikmet Şiir Günleri’nde” söyleşi ve imza günleri, paneller ve şiir dinletileri düzenleniyor. Direktörlüğünü Haydar Ergülen’in yaptığı Şiir Günleri kapsamında Nâzım Hikmet ve şiirlerinin tartışıldığı paneller düzenlenirken, Küçük İskender’den Pelin Özer’e, Eren Aysan’dan Adnan Özer’e onlarca şair okurlarıyla buluşuyor.

📆 06 Mayıs 2017 Cumartesi 19:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR