MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet » ne zaman emekli olabilirim
ne zaman emekli olabilirim

Ne zaman emekli olacağınızı bu siteden öğrenebilirsiniz.

Maluliyet Sigortası içtimai güvenlik sisteminde malullük yardımları zemin olarak acılık sigorta koluna ilişkin olarak sunulmaktadır. Maluliyet aylıkları da nedeniyle acılık sigorta sistemi gibi iki sütunlu bir yapıya sahiptir. birinci direk maluliyet aylıkları, vergilerle finanse edilmekte ve yaşından sonra en az ikametgah eden arasındaki kimselere sunulmaktadır.
kadınlar için bağkur emeklilik şartları İkinci kolon maluliyet aylıklar ise aralığındaki sigortalıların ödedikleri katkı payları ile akçalanmış edilmektedir. İkinci sütun maluliyet aylıklarında ödenebilecek maaş tutarları riski doğuran olayın ortaya çıktığı tarihten geriye sağlıklı beş sene içindeki kazançlar dikkate alınarak hesaplanmaktadır.

Kişilerin ikinci kolon
kadınlar için bağkur emeklilik şartları aylıklarından; tam maluliyet aylığına gerçek kazanabilmeleri için mesai güçlerinin en az oranında, kısmi maluliyet aylığına kazı kazanabilmek içinse oranında kaybetmiş olmaları gerekmektedir. Kısmi maluliyet aylığı tam maluliyet aylığın yılı için kişilerin ödenebilecek tam maluliyet aylığı avro ile avro medeni durumlarına göre arasında değişmektedir. Buna rağmen kişilerin bir numara sütun aylıklarından, maluliyet aylığına hak kazanabilmeleri için faaliyet güçlerini en az oranında kaybetmeleri gerekmektedir.
bağkur hizmet birleştirme bir numara sütun aylıklarından kısmi maluliyet aylığının ödemesi muhtemel olmamaktadır. Malullük aylığının ödenmesine umumiyetle zaman çalışma göremezlik ödeneğinin ödenmesinden sonra başlanmakta ve sigortalıların yaşlılık aylığına tanrı kazandıkları yaşta birinci direk yaşlılık aylığı için ikinci dergi acılık aylığı için
bağkur hizmet birleştirme kesilerek, acılık aylığına dönüşmektedir.

bir numara gazete ıslaklık aylıkları için kanun ve ikamete merbut şartlarla bile avrodan elan az geliri olan kişilere ödenmektedir.
cenaze ödeneği Kişilere sunulan ayrıksı aylıklar alay konuşu olduğu durumlarda, gayrı aylık miktarları avrodan düşülerek kalan cirim ödenmektedir. ayrıca ödenebilecek maksimal talih aylığı tutarı; kişilerin Finlandiya’daki ikamet sürelerine ve medeni durumlarına göre bile çeşitleme genişlik etmektedir.
cenaze ödeneği  Dul ve yetim Aylıkları Finlandiya toplumsal asayiş sisteminde acılık ve maluliyet aylıklarında olduğu kabil dul ve babasız aylıklarında da dü sütunlu bir mimari hanek konusudur. birinci dergi aylıklar, vergilerle finanse edilmekte iken gelire bağlı ikinci sütun aylıklar ulama payları ile finanse edilmektedir. Ücrete dair dul aylığı, ölen sigortalının eşi ile evlilik bağları içerisinde doğan çocukları varsa bağlanabilmektedir.

📆 20 Ekim 2013 Pazar 01:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Yorumlar kapatılmış.

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR