MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Necmettin Gültekin Basının Sorunlarını Dile Getirdi
Necmettin Gültekin Basının Sorunlarını Dile Getirdi

Özde Haber gazetesi gecesine katılan Ak Parti Kartal belediye meclis üyesi aday adayı Gazeteci Necmettin Gültekin şu ifadelere yer verdi;

Hepimizin şikâyet ettiği bir konu var o da yerel de iktidar ile gazeteciler arasında var olduğu herkes tarafından bilinen sorunlu ve kusurlu ilişkiler.

Yerel iktidarlar kendilerini, kamu görevlisi olarak görüp gazetecileri Sosyal Hukuk Devletlerinden olduğu gibi kamu görevlisi olarak görmemeleri ve yönetimsel yapılan hataların-yanlışların dışarıya yansımasını engelleme çaba ve sakat düşünceleridir. Burada bazı gazeteci arkadaşlarımızın da sorunlu olduğu, bitmek bilmeyen istek ve arzularının da yabana atılmaması gerektiğini düşünen bir arkadaşınız olarak diyorum ki;

HER GAZETE ÇIKARAN GAZETECİ DEĞİL OLSA OLSA GAZETE SAHİBİ OLUR

Her gazete çıkaran kişi gazeteci değil olsa olsa gazete sahibi olur. Gazetecilik farklı bir kültürel alt yapı, toplumsal sıcak ilişki ve konulara hâkimiyet gerektiren bir meslek dalıdır. Bizler kendimizi geliştirmediğimiz ve bu özelliklere haiz çalışma arkadaşları istihdam etmediğimiz sürece, yerel ve iktidarla genelde sermaye sahipleriyle her zaman bu türden sorunlarla karşılaşmamız kaçınılmazdır.

GAZETECİLİK SORU SORMA SANATIDIR

Gazetecilik soru sorma sanatıdır. Gazeteci soru sormadan yaşayamaz. Bundan dolayıdır ki siyasi ve iş dünyasından pek de sevmezler bizleri. Ama onların unuttuğu bir gerçek var o da gazetecilerin toplum temsilcisi-demokrasi sözcüsü oldukları, kendi varlıkları ile toplum arasında iletişimi sağlayan haber köprüsü olduğumuz gerçeğidir. Bundan dolayıdır ki gazeteciler öcü değil, dilenci değil birlikte yaşadığımız toplumun aynası, çağdaş sosyal-hukuk devletimizin ilelebet yaşaması ve yaşatılması için gönüllülük esasına dayalı adları konulmamış gizli kahramanlardır.

GAZETECİNİN YAŞI OLMAZ GAZETECİNİN SADECE İŞİ OLUR 

Gazetecinin yaşı olmaz. Gazetecinin sadece işi olur. O da yazı yazmak. Etrafında olup bitenlere kulak kabartmak ve ilgililerine durumu yol gösterircesine yazılarıyla aktarabilmektir. Geçmiş yıllarda okumuştum. 93 yaşına gelmiş bir gazetecinin tren kompartımanında bilgisayar başında hala yazı yazmak için çırpındığını gören bir gencin; “Üstad 93 yaşına geldiniz. Görüyorum ki yazı yazmak için hala gayret ediyor çaba harcıyorsunuz. Oysa ki dinlenmek ve hayatın tadını çıkarmak için en uygun zamandasınız..” deyince Üstad bu cümleye karşılık şiirimsi bir cevap yapıştırır.

“UYAN EVLAT Yolculuk bitince uyumak için fazlasıyla vaktin olacak” der. Bu küçük ama içerisinde külliyeler dolduracak kitapların yazılabileceği şiirin uyandırma sesiyle sizleri baş başa bırakıyor, burada bulunan ve ya bulunmayan bütün meslektaşlarımı saygı ve hürmetlerimle selamlıyorum. Başarılarınız daim olsun” dedi.

📆 13 Aralık 2018 Perşembe 20:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR