MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » NEDRET SELÇUKER, 10. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE KARTAL’DA ANILDI
NEDRET SELÇUKER, 10. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE KARTAL’DA ANILDI

Usta spiker, gazeteci, diksiyon hocası, şiir sunucusu, spiker,  Radyo ve TV dalında ilk devlet sanatçısı Nedret Selçuker, ölümünün 10. yıl dönümünde Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı.

2008 yılında Kartal’da vefat eden Nedret Selçuker’i anma etkinliği, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan anma programına; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Yardımcısı Adem Uçar, Nedret Selçuker’in eşi Selma Selçuker’in yanı sıra sevenleri katıldı. Duru Türkçesi ve usta sunumuyla bilinen Selçuker için düzenlenen anma programında konuşan eşi Selma Selçuker, merhum sanatçının esprili ve ince kişiliğinden bahsederek, Kartal Belediyesi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür ettiğini söyledi.  Etkinlikte sanatçılar Ulvi Kırımlı ve Özlem Kırımlı’nın yanı sıra Sabahat Aslan, Popstar Serkül Kan, Hababam Sınıfı Oyuncuları ve Yusuf Basmacı Orkestrası da sahne aldı.

Başkan Gökhan Yüksel’e Teşekkür

‘Ekranların ve Mikrofonların Altın Sesi’ Nedret Selçuker için düzenlenen anma töreninde barkovizyon görüntüleri eşliğinde şiir sunumu yapıldı. Nedret Selçuker’in sanatçı dostları ise birbirinden güzel şarkıları seslendirdi. Usta sanatçının eşi Selma Selçuker ise konuşmasına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkür ederek başladı. Kartal Belediyesi’nin her yıl düzenlediği etkinlik ve verdiği destekle vefa gösterdiğini kaydeden Selçuker, merhum eşi ile yaşanmış pek çok anıdan da örnekler verdi.

Selma Selçuker’in ardından söz alan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar; Atatürk’ün söylediği “Mazide muktedirken bütün kuvveti ile çalışanlara minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe umutla bakma hakkı yoktur” sözünü hatırlatarak 10 yıldır Nedret Selçuker’i anma etkinlikleri düzenlediklerini belirtti.

Törende Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına Selma Selçuker’e ve Mehmet Akif Ersoy’un anısına torunu Selma Argon’a ulaştırılmak üzere bir de plaket takdimi yapıldı.

Sanatçılar Ulvi Kırımlı ve Özlem Kırımlı ile Selçuker’in sanatçı dostlarının yer aldığı konserin devamında TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Sabahat Aslan sahne aldı. Hareketli türkülerle salonu coşturan Aslan’ın ardından Popstar Serkül Kan ve Yusuf Basmacı Orkestrası’nın eşliğinde sahne aldı. Etkinliğin kapanışı ise Hababam Sınıfı oyuncularının gösterisiyle yapıldı.

📆 29 Nisan 2019 Pazartesi 23:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR