MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Öğretmenler günü kutlandı.
Öğretmenler günü kutlandı.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Ahmet Şimşek Koleji Konferans salonunda düzenlenen törenle kutlandı. Bu yıl TEOG sınavlarıyla aynı tarihlere denk geldiği için erkene alınan “Öğretmenler Günü” kutlama törenine okuldaki tüm personelin yanı sıra, Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bahtiyar Çakmak ta katıldı.
Sunuculuğunu Edebiyat Öğretmeni Aylin Dağlı’nın yaptığı 24 Kasım Öğretmenler Günü programı Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Kolejin Kurucusu Ahmet Şimşek, Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin ve İlkokul-Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli’nin yaptığı konuşmaların ardından devem eden törende video sunumları da gerçekleştirildi.
unnamed-1 unnamed-2 unnamed-3
“Siz milletimizin baş tacısınız.”
Kolejin Kurucusu Ahmet Şimşek törende yaptığı konuşmada, ”Milletçe varlığınızla mutlu olduğumuz canımızdan çok sevdiğimiz öğretmenlerimiz, bu anlamlı öğretmenler gününü kutlamanın sevincini, mutluluğunu, heyecanını ve gururunu yaşıyoruz, bayramınız eğitim camiamıza kutlu olsun. Bu gün aynı zamanda yüce Atatürk’ün ulusumuz tarafından ‘Başöğretmen’ ilan edilişinin de yıl dönümüdür, tüm eğitim camiamıza kutlu olsun. Sizler, yüce Atatürk başta olmak üzere Türk ulusunun emanet ettiği sevgili çocuklarımızı yetiştirmenin gururunu yaşıyorsunuz. Ne mutlu size… Sevgili öğretmenler, sahip olduğunuz mesleğiniz hiçbir meslekle kıyaslanamayacak derecede üstündür, kutsaldır. Bizi biz yapan öğretmenlerimiz vefakarsınız, cefakarsınız. Zor koşullarda çalışan ve kutsal görevini tevazu içerisinde yapan öğretmenlerimiz, siz milletimizin baş tacısınız. Atatürk sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenizi isteyerek size en büyük payeyi vermiştir. Vatan size çok şey borçludur. Ülkenin modern, kalkınmış, ileri medeniyetler seviyesine gelmiş olması ancak siz öğretmenlerin genç nesilleri yetiştirmesiyle mümkündür. Sevgiye ve saygıya layık öğretmenlerimiz, siz topluma ışık yaymaktasınız. Işığınız büyüdükçe yoruluyorsunuz ve bir kandil gibi eriyorsunuz. Önünüzde saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

 

 
“Öğretmenlik asla ölmeyecek.”
Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin de, salonda bulunanların öğretmenler gününü kutlayarak şunları söyledi, “Bir ulusun çağdaş ülkeler seviyesine yükselebilmesi eğitim-öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesiyle mümkündür. Artık meslekler değişiyor. Çok farklı meslekler ortaya çıkmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda çok iyi bildiğimiz meslekler ortadan kalkacak ama öğretmenlik asla ölmeyecek. Ülkemiz, çocuklarımız ve en büyük öğretmenimiz olan ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk var oldukça öğretmenlik bitmeyecek, yıldızı her zaman parlayacak. Çocuklarımızın yetişmesinde her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek anneler ve öğretmenlerdir.

 

Öğretmenler gününüz kutlu olsun.”
“İrfan ordusunun değer ve yüceliği anlatılamaz.”
Ahmet Şimşek Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli ise şöyle konuştu; “Memleketimizi gerçek hedefe, mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyacımız vardır. Birisi vatanımızı ve hayatımızı kurtaran asker ordusu, diğeri de memleketimizin geleceğini yoğuran İrfan ordusudur. Her ikisi için de ayrım yapılamaz ama irfan ordusunun değer ve yüceliğini anlatmaya kelimeler yetmez. Bizler, ilmen ve fikren her şeyin en iyisini, en doğrusunu öğreten kişileriz. Öğretmenler gününüzü kutluyorum.”

Galeri
📆 23 Kasım 2016 Çarşamba 17:28   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR