MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Ömer Şahan esti gürledi
Ömer Şahan esti gürledi

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun hükümete yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı İBB Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Ömer Şahan,”Aykurt bey bu kentin şehri emanetidir, şehrin emanet edildiği kişidir.

 

 

Şairin dediği gibi “Hak nebinin dilinde nifak sayılmış emanete ihanet, tohum toprağa, yavru yuvaya, yuva anaya emanet” Bu kent te size emanet. Bu kente sahip çıkın, insanları ayrıştırmaktan kutuplaştırmaktan vazgeçin lütfen “dedi.
Kadıköy Belediye Meclisi Mart ayı toplantısının 1. Oturumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Ömer Şahan rüzgarı esti.

 

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun Yeldeğirmeni’nde öldürülün vatandaşla ilgili “Ülkemizde uzun süredir yaratılan nefret politikalarının bir yansımasıdır. Ülkeyi yönetenler, ısrarla sürdürdükleri nefret dilinden ve toplumu geren ayrıştırıcı politikalardan bir an önce vazgeçmelidirler” Kadıköy burnuna yapılacak Cami ile ilgili de “Bir ağaç kesiyorlar bir de cami yapıyorlar. İşleri güçleri inşaat.” diye yaptığı açıklamalara Ömer Şahan, mecliste yaptığı gündem dışı konuşmayla cevap verdi.
Rasımpaşa Mahallesinde Nuh Köklü isimli vatandaşın bir esnaf tarafından bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, “Kadıköy, birbirinden farklı kültür ve kimliklerin barışçıl bir biçimde yan yana yaşadığı ve bu özelliğiyle dikkate çeken bir ilçedir. İlçemizde yaşanan ve tüm yurttaşlarımızı üzüntüye sevk eden cinayet, ülkemizde uzun süredir yaratılan nefret politikalarının bir yansımasıdır.

Ülkeyi yönetenler, ısrarla sürdürdükleri nefret dilinden ve toplumu geren ayrıştırıcı politikalardan bir an önce vazgeçmelidirler.” diye bir açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Ömer Şahan gündem dışı söz alarak cevap verdi.

 
“BU KENT SİZE EMANET, SAHİP ÇIKIN”
Son dönemde Kadıköy’de oluşturulmak istenen gergin havanının sebebi Aykurt Nuhoğlu’nun yaptığı yersiz açıklamalardır diyen Ömer Şahan, “Kadıköy’de geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Nuh Köklü üzerinden merkezi hükümeti suçlayan Aykurt Nuhoğlu bu elim vakadan siyasi rant elde etme gayreti üzerinde olduğunu gördük. Bir Hadis-i Şerifte Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur:

Bir insanı öldüren, bütün insanlığı öldürmüştür. Sebebi ne olursa olsun hiçbir insan öldürülemez, hiçbir cana kıyılamaz. Bizde bu durumu şiddetle kınıyoruz ve ölen vatandaşımızı buradan rahmetle anıyoruz. Başkan eğer ‘Fırat’ın kenarında bir kuzuyu kurt kapsa Allah bunu Ömer’den sorar diyor ve böyle düşünüyorsa Kadıköy’ün sokaklarında eroin, kokain, bonzai ve alkol batağına düşüp, genç yaşta hayatını kaybeden herkesin sorumluluğunu hissetmeli ve gece uykusuna hasret kalmalıdır. Aykurt bey bu kentin şehri emanetidir, şehrin emanet edildiği kişidir.

Şairin dediği gibi “Hak nebinin dilinde nifak sayılmış emanete ihanet, tohum toprağa, yavru yuvaya, yuva anaya emanet” Bu kent te size emanet. Bu kente sahip çıkın, insanları ayrıştırmaktan kutuplaştırmaktan vazgeçin lütfen “dedi.
BUNU SÖYLEYEN BİR MÜTEAHHİT
Ankara’da birinin aklına geliyor uygulamaya çalışıyorlar. Burada bana böyle bir talep gelmedi. Burası dolgu alanı. Bir tek İSKİ’nin tesisi var. Bir ağaç kesiyorlar bir de Cami yapıyorlar. İşleri güçleri inşaat. Böyle şeyler ihtiyaçtan doğar. Daha Kadıköy’de bir huzurevi yok. Sadece yaklaşan seçimler için, seçim yatırım. İşi gücü bıraktılar, AVM yapmakla, inşaat yapmakla uğraşıyorlar.

Bu hükumet bunun için mi seçildi? Kadıköy’de bir yerel yönetim var, 261 bin oy aldık, bize hiçbir şey sorulmuyor. Eğer her şeye Ankara karar verecekse yerel yönetim neden var? diyen Aykurt Nuhoğlu’na yine cevap AK Parti Gurup Başkan Vekili Ömer Şahan’dan geldi.
Şahan, “Diyanet İşleri Başkanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza bir talepte bulunmuş. Kadıköy Burnuna Camii yapımı ile ilgili Bakanlık, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne hem de Kadıköy Belediyesine yazı yazmış, görüş sormuş.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt beyde hemen alelacele bir “Bunlar ağaç keser camii yapar işleri güçleri inşaat” diye açıklama yaptı. Bunu söyleyen bir sanat tarihi uzmanı, bir sosyolog, bir psikolog olsa anlarız.

Bunu söyleyen bir müteahhit, bir inşaat mühendisi. Bu kente yasal birçok inşaat yapmış, beton yapılar kazandırmış birisi böyle bir açıklama yapması çok talihsiz bir durum. Bu ülke zaten bu kutuplaşmadan, gerginlikten çok şey kaybetti. Kadıköy’de biz buna izin vermeyelim.

Meclis üyeleri olarak hepimiz, Kadıköy’de bir iktidar muhalefet örneği ortaya koyalım ve beraber güzel şeylere imza atalım” diye konuştu.

Etiketler:
📆 04 Mart 2015 Çarşamba 12:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR