MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Etkinlikler, Genel, Toplum » Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları için Geri Sayım Başladı
Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları için Geri Sayım Başladı

Zihinsel engelli bireyleri, çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin ulusal çaptaki en büyük organizasyonu bu yıl 14 Ekim-17 Ekim tarihleri arasında Denizli’deki Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Açılışını Onursal Başkan Dilek Sabancı’nın gerçekleştirileceği Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları’na özel sporcu, partner sporcu, öğretmen, antrenör, gönüllü ve ailelerle 1000 kişinin katılması bekleniyor.

 

 

Temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, her yıl düzenlenen Ulusal Oyunları, bu sene 14- 17 Ekim tarihleri arasında Pamukkale Üniversitesi, Spor Bilimleri Fakültesi işbirliği ile Denizli’de gerçekleştirilecek. Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları adını alan organizasyonda 400 Özel ve 110 Partner sporcu, 6 farklı spor branşında mücadele edecek. Organizasyona 250 gönüllü, 150 antrenör ve öğretmenin yanı sıra destek veren doktorlar, teknik branş sorumluları ve ailelerle 1000 kişinin katılması bekleniyor. Basketbol, voleybol ve futbol gibi takım branşlarının yanı sıra atletizm, yüzme ve masa tenisi gibi bireysel branşlarda düzenlenecek Ulusal Oyunların 14 Ekim’deki açılış seremonisine Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı Dilek Sabancı da katılacak.

 

 

 

Pamukkale Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları çerçevesinde spor müsabakalarının yanı sıra uzman hekimler tarafından “Sağlıklı Sporcu Taramaları” da gerçekleştirilecek. Özel sporcuları antrenman, müsabaka, sosyal etkinliklerde bir araya getirmeyi hedefleyen Ulusal Oyunların ilk gününde; sporcuların seviye belirleme yarışmaları gerçekleştirilecek, ikinci ve üçüncü gününde ise yarışlar ve karşılaşmalar düzenlenecek.

 

 

Özel Olimpiyatlar Türkiye Hakkında:

Temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kurumu kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki tek kuruluşudur. Özel Olimpiyatlar Türkiye, zihinsel engelli bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedeflemektedir. Detaylı bilgi için http://www.soturkiye.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

📆 07 Ekim 2015 Çarşamba 12:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR