MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Asayiş, Genel, Manşet, Toplum » Özgecan Aslan davasında Flaş gelişme
Özgecan Aslan davasında Flaş gelişme

Özgecan Aslan davasında ek iddianame hazırlandı.

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili davaya bakan Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, avukatların talebi üzerine sanıklardan Suphi Altındöken’in yanı sıra Fatih Gökçe’nin de ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla yargılanmasına karar verdi.

 

Özgecan Aslan’ın ailesinin avukatı Sevim Küçük, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada sanıklardan Suphi Altındöken’in diğer sanık Fatih Gökçe’nin cinsel saldırıda bulunduğunu ima eden ifadelerinin ardından Gökçe’nin de mevcut suçlamaların yanı sıra ‘cinsel saldırı’ iddiasıyla da yargılanmasını istediklerini söyledi.
Davada yargılanan 3 sanık için daha önce ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek’ gibi suçlardan dolayı ceza istenildiğini hatırlatan Küçük, talepleri doğrultusunda Fatih Gökçe hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan da ek iddianame hazırlanarak dava açıldığını kaydetti. Küçük, açılan bu davanın da Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ana dava ile birleştirildiğini belirtti. Avukat Sevim Küçük, Suphi Altındöken’in de cinsel saldırı suçlamasıyla yargılandığını hatırlatarak, “Artık ikisi de bu suçtan yargılanacak. Zaten biz daha önce kesinlikle böyle bir suçun işlendiği kanaatindeydik. Suphi’nin ifadesi de bu yöndeki delilleri doğrular nitelikte” dedi.
İLK DURUŞMADA ORTAYA ÇIKTI
12 Haziran tarihinde Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada sanıklardan Suphi Altındöken, olayın yaşandığı minibüsten koltuk başlarının sökülmesinin ardından eve girdiğini, çıktığı sırada Fatih Gökçe’nin araçtan kemerini düzelterek indiğini söylemişti. Altındöken, duruşmada şu ifadeleri kullanmıştı:
“Bunu daha önce söylemedim. Araçtan inerken Fatih kemerini, fermuarını düzeltiyordu.
Ne yapıyorsun diye sordum,’Bir şey yok’ dedi.”
9 Eylül tarihinde Tarsus Adliyesi’nde görülecek davanın ikinci duruşmasına sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılacak. (İHA)

📆 15 Temmuz 2015 Çarşamba 14:43   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR