MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Pandemide bağışıklık sistemini güçlendirmek için egzersiz şart
Pandemide bağışıklık sistemini güçlendirmek için egzersiz şart

Pandemide egzersiz yapmanın bağışıklık sistemine faydalarını anlatan Pendik Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Eğitmeni Sevilay Keskin, sağlıklı bir toplumun oluşmasında egzersizin çok büyük önem taşıdığını anlattı.

Pendik Belediyesinin sosyal medya üzerinden canlı olarak düzenlediği sağlık seminerleri serisi kaldığı yerden devam ediyor. Pendik Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünce yürütülen programda Eğitmen Sevilay Keskin, pandemi sürecinde egzersizin önemi ve faydaları hususunda bilgi verdi. Egzersizin kolestrolü düşürmede etkisi, düzenli egzersizin diğer hastalıkları önlemedeki rolü, pandemi sürecinde egzersizin bağışıklık sistemine faydası ve egzersizin çocukların hayatlarındaki yeri gibi konular programda anlatıldı.

Düzenli egzersiz bağışıklık sistemini güçlendirir.”

Egzersizin birçok hastalığın oluşmasını engellemede rol oynadığını ve özellikle pandemide en çok dikkat edilmesi gereken bağışıklık sistemini güçlendirdiğini dile getiren Sevilay Keskin: “Egzersiz yapmak kandaki iyi ve kötü kolestrolü dengeler. İyi kolestrolü vücudumuzda yükseltebilecek şeylerden biri beslenme, diğeri ise devam eden sürekli olan egzersizdir. Kalp damar rahatsızlıkları riskini en aza indirir ve kalp damar sisteminin güçlenmesini sağlar. Egzersizle birlikte kuvvetlenen kas, kemik ve eklem yapısıyla kadınlarda osteoporoz riski de azalır. En önemlisi ise bulunduğumuz pandemi sürecinde yüksek stres, evde geçirilen süre ve diğer etkenlerin artmasıyla değişen hayatlarımıza etkisi. Yeme alışkanlıklarımız değişti, geç vakitlere kadar oturuyor, sabit kalıyor, enerjisiz düşüyoruz.Tüm bunlar düzenli egzersizle düzeltilebiliyor.” dedi.

Spor yapan çocuklar daha zeki oluyor.”

Sevilay Keskin, egzersizin hastalıkların önlenmesi üzerindeki faydasından bahsettikten sonra her yaştan bireyin egzersiz yapması gerektiğini vurguladı. Keskin, çocuk yaştan başlayıp aile büyüklerimize kadar her yaşın egzersiz yaparak pek çok yaşa dayalı rahatsızlığı önleyebileceğini şu sözlerle açıkladı: “Spor yapan çocukların daha zeki, problem çözmede daha rahat olduğunu unutmayalım. Onların hayatına sporu ve egzersizi katmalıyız. Bu konuda geleceğimiz olan çocuklara yapacağımız en güzel yatırımlardan biri onların hayatlarına egzersizi ve sporu sokmak olacaktır. Bunun yanında egzersizin beyni daha aktif çalıştırdığı yapılan çalışmalarca bilinmektedir. Aile büyüklerimizde Alzheimer gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. Bunların önlenmesi için spor yapmaları şart. Basit egzersizlerle beynin aktif edilmemiş noktalarını aktive edebiliriz. Daha sağlıklı ve bilinçli bir toplum oluşturmak için egzersiz her yaşa şart.”

Galeri
📆 06 Mart 2021 Cumartesi 12:05   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR