MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Pendik, Toplum » Pendik Sahil Yolu Kartal İstikameti Boyunca Trafik Gün Geçtikçe Keşmekeşe Dönüyor
Pendik Sahil Yolu Kartal İstikameti Boyunca Trafik Gün Geçtikçe Keşmekeşe Dönüyor

Pendik Sahil Yolu Kartal İstikameti Boyunca Trafik Gün Geçtikçe Keşmekeşe Dönüyor, Trafik Düzenlenmesi Gözden Geçirilsin!

 

 

CHP İBB Meclis Üyesi Tarık Balyalı hazırladığı yazılı soru önergesini Meclis toplantısında sözlü okuyarak Pendik Sahil Yolunda bulunan Marina’dan Kartal istikametine çıkış verilmesi ve bu noktaya yeni kavşak ya da trafik düzenlemesinin yapılmasının zaruretine dikkat çekerek trafik yoğunluğuyla birlikte ses ve gürültü kirliliğinin azalmasının önüne geçileceğinin önerisini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin 2015 yılı Mayıs ayı toplantılarında Pendik Belediyesi ve İBB Meclisi CHP Üyeleri S. Tarık Balyalı, A. Ayla Taygaroğlu ve Av. İsa Öztürk imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi:

Konu: Pendik Marina Trafik Düzenlemesi Hakkında
Pendik İlçesi sahil yolu üzerinde bulunan ve özel bir şirket tarafından işletilen Marinaya özellikle yaz aylarında yoğun bir araç girişi olmaktadır. Ancak araçlar için tek bir noktadan giriş çıkış yapılması trafik yoğunluğuna sebep olmaktadır. Özellikle Marina’dan çıkarak Kartal yönüne gidecek araçlar bu istikamete dönüş olmadığı için Tuzla yönüne yönelmekte ve çıkıştan yaklaşık 500 metre ileride olan trafik ışıklarından “U Dönüşü” yaparak Kartal-Kadıköy yoluna dönmektedirler. Bu nedenle sahil yolunun özelikle İDO Terminali önü ve Pendik girişinde yoğun trafik oluşmaktadır. Oluşan yoğun trafik sonucunda da önemli bir ses, gürültü ve eksoz gazları kaynaklı hava kirliliği oluşmaktadır. Özellikle yaz aylarında trafik yoğunluğu ile ses ve gürültü kirliliği önemli derece de artmaktadır.

 

Yukarıda saydığımız gerekçelerle: Trafik yoğunluğuyla birlikte ses ve gürültü kirliliğinin azalması için Pendik Sahil Yolunda bulunan Marina’dan Kartal istikametine çıkış verilmesi ve bu noktaya yeni kavşak ya da trafik düzenlemesi yapılması zaruri olmuştur. Bu anlamda;
1- Sahil Yolu Bulvarı üzerinde bulunan Marina’dan Kartal yönüne yeni bir kavşak ya da trafik düzenlemesi yapmayı düşünüyor musunuz?
2- Marina’dan Kartal yönüne yeni bir kavşak ya da trafik düzenlemesi yapmayı düşünmüyorsanız, özellikle yaz aylarında oluşan trafik yoğunluğuyla birlikte ses, gürültü ve hava kirliliğini önleyecek ne gibi önlemler almayı planlıyorsunuz?

 

Önergemizin 5393 sayılı Belediye Kanununun 26. maddesi uyarınca cevaplandırılmak üzere başkanlık makamına havalesini saygı ile talep ederiz.

📆 03 Haziran 2015 Çarşamba 09:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR