MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Pendik’te Kahve Tadında Festival
Pendik’te Kahve Tadında Festival

Pendik Belediyesinin ilkini düzenlediği Anadolu Kahve Festivali’nin açılış töreni gerçekleşti. Törene katılan Başkan Ahmet Cin: “500 yılı aşan bir kahve kültürümüz var. Bunu canlandırmak için bu etkinliği düzenledik. Pandemi kurallarına da uyarak bugün Anadolu Kahve Festivali’nin 1.sini gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Pendik Belediyesi, bu yıl ilkini düzenlediği Anadolu Kahve Festivali’yle Türk ve dünya kahvelerini Pendik’e getirdi. Açılış törenine Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şirin, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Pendik Kenti Konseyi Başkanı Süleyman Yılmaz ve çok sayıda kahve tutkunu katıldı. Törende konuşan Başkan Ahmet Cin: “Uzun yıllardır süren, 500 yılı aşkın bir geleneğimiz var.

Kahve kültürümüz var. Bu kültürü canlandırmak ve tekrar hatırlatmak adına böyle bir festival yapma düşüncemiz oldu. Bugün de 1.sini gerçekleştirmiş olacağız. Bununla ilgili 20’yi aşkın firmamızı davet ettik, sağ olsun katılım gösterdiler. Pandemi döneminde sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Aslında bu tür faaliyetleri Pendik Belediyesi olarak uzun süredir yapıyoruz; ancak maalesef pandemiden dolayı bu tür faaliyetleri kısıtlamıştık. Gençlerimizden, vatandaşlarımızdan çok istek oldu. Yavaş yavaş tedbirli bir şekilde bu faaliyetlerimize başladık. Millet bahçemizde kontrollu şekilde konserlerimizi yapıyoruz, yoğun talep var. Bugün de yine etkinliğimizde kahvelerimizi yudumlarken ve akşam da konser süresince istirham ediyorum mutlaka maske-mesafe kuralına dikkat edelim.” dedi. Alanda pandemi kurallarına uyularak açılan stantların yanı sıra maske ve dezenfektan noktaları da yerleştirildi.

Atölyeler, kahve tadımları, püf noktalar ve konserler

Anadolu Kahve Festivalinde 27-28-29 Ağustos boyunca üç gün boyunca kahve tadımları, kahve yapımının incelikleri, interaktif atölyeler, söyleşiler ve konserler gerçekleşiyor. Birçok marka, barista ve kahve uzmanının ağırlandığı festivalde geleneksel Türk kahvesinden dünya kahvelerine kadar demleme yöntemleri gösteriliyor. Ücretsiz olan festivalde tüm kahve tiryakileri müzik eşliğinde doyumsuz bir deneyim yaşayarak stantlarda kahve tadıyor. 27 markanın katıldığı festivalde yerli kahve ustalarının yanında aynı zamanda kahve çekirdeğinin anavatanlarından biri olan Brezilya’dan gelen baristalar da hünerlerini gösteriyor. Gün boyu süren kahve tadımlarının ardından akşamları konserlerle de eğlenceli saatler yaşanıyor. İlk gün akşamı sahne alacak “Kolpa”nın yanı sıra 28 ve 29 Ağustos’ta “Derya Uluğ” ve “Fatma Turgut” da sevenleriyle buluşacak.

Galeri
📆 31 Ağustos 2021 Salı 01:08   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR