MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Pendik’ten Dünya’ya “Hepimiz aynıyız” mesajı verdiler
Pendik’ten Dünya’ya “Hepimiz aynıyız” mesajı verdiler

“3 Diyardan 3 Kültür” projesi kapsamında Pendik’te Türk yaşıtlarıyla buluşan Macar ve Filistinli gençler, yaptıkları sanatsal çalışmalarla dünyaya “We are all the same” (Hepimiz aynıyız) mesajı verdiler.

Pendik Belediyesi tarafından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının hibesi ile beş yıldan beri gerçekleştirilen Türk-Macar öğrenci değişim programı, bu yıl Filistinli gençlerin de katılımıyla “3 Diyardan 3 Kültür” projesi olarak genişletildi. Bu kapsamda başarılı lise öğrencileri Macaristan’a giderken, Macar ve Filistinli gençler de Pendik’e geldi. İki hafta sürecek program kapsamında konuk gençler İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını gezerek bilgi edinirken Türk yaşıtlarıyla birlikte çeşitli kültürel ve sportif faaliyetlere de katılıyor. İlk olarak Pendik’i gezen gençler, Fevzi Çakmak’ Mahallesinde yer alan El Sanatları Merkezi’ni geleneksel Türk el sanatlarını da tanıma imkanı buldu.

Kardeş şehirlerden geldiler

Pendik Belediyesinin kardeş şehirleri Macaristan-Kispest ve Filistin-Jenin kentlerinden gelen 32 genç, program kapsamında Fevzi Çakmak El Sanatları Merkezi’ni ziyaret etti. Önce merkezde kursu verilen ebru, Osmanlı duvar sanatı, çini, cam füzyon gibi el sanatları hakkında bilgi alan gençler ardından uygulama yaparak anlamlı bir sanatsal çalışmaya imza attılar. Kara kalem ile çok beğendikleri İstanbul’un siluetini çizen Macar ve Filistinli ziyaretçiler, daha sonra kendi boyadıkları harfleri bir araya getirerek dünyaya “We are all the same” (Hepimiz aynıyız) mesajı verdiler.

Pendik’i çok sevdiler

Proje kapsamında Pendik’e gelen Macar ve Filistinli gençler Türk misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Pendik’i oldukça beğenen gençler, özellikle de sahil kesimine hayran kaldıklarını belirttiler.

📆 12 Ağustos 2015 Çarşamba 15:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR