MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Prof. Dr. İlter Turan, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin “Emeritus Profesörü” Oldu
Prof. Dr. İlter Turan, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin “Emeritus Profesörü” Oldu

İstanbul Bilgi Üniversitesi, üniversitenin köklü geleneğine büyük katkı sağlamış ve akademi dünyasında “Hocaların Hocası” olarak bilinen Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlter Turan’a “Emeritus Profesörlük” unvanı verdi.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi, meslek hayatı boyunca uluslararası ilişkiler ve siyaset alanında sayısız öğrenci ve akademisyen yetiştirmiş, pek çok bilimsel çalışmaya imza atmış ve 1998-2001 yılları arasında üniversitenin rektörlüğünü yapmış akademisyen Prof. Dr. İlter Turan’a olan minnetini, “Emeritus Profesörlük” unvanı ile sundu.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen törenle, Prof. Dr. İlter Turan’a unvanı takdim edildi. Törene İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, Rektör Prof. Dr. Remzi Sanver, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Uğur ile İlter Turan’ın akademi ve medya dünyasından dostları, öğrencileri ve çalışma arkadaşları katıldı.

 

Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu yaptığı açılış konuşmasında “İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne birikimi, deneyimi ve duruşuyla bilgelik katan sevgili hocamız Prof. Dr. İlter Turan’a ‘Emeritus Profesörlük’ unvanı sunmak, bizim için bir gurur kaynağıdır” şeklinde konuştu.

 

Rektör Prof. Dr. Remzi Sanver, Prof. Dr. İlter Turan’ın, BİLGİ’nin “Emeritus Profesörlük” unvanı tevdi ettiği isimler arasında yer almasından büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını ifade ettiği konuşmasında, “Sevgili İlter Turan varlığı, çalışmaları, zarafeti ile üniversitemizin ufkunu açmış, BİLGİ kimliği ve geleneklerinin oluşmasında öncülük etmiş nadide bir isimdir. Kurum olarak değerli hocamızın hayatı boyunca BİLGİ ailesine mensup olmasından mutluluk ve gurur duyacağız. Uzun yıllar boyunca birlikte çalışmayı dileyerek şükranlarımızı sunuyoruz. Kendisine minnet borçluyuz” dedi.

 

Unvanı, Mütevelli Heyeti Başkanı Rifat Sarıcaoğlu ve Rektör Prof. Dr. Remzi Sanver tarafından takdim edilen Prof. Dr. İlter Turan, yaptığı konuşmada “Görev sürem boyunca bana her zaman büyük bir zarafetle yaklaşan ve Türkiye’nin yüksek öğretiminde müstesna bir yeri olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin, beni bu rütbeye layık görmesinden şeref duyuyorum. Türkiye’nin daha fazla sayıda BİLGİ’ye ihtiyacı var ve bu çatı altında oluşan ‘BİLGİ’lilik’ ruhu, çok güçlü bir duygu. Bu ruhu yaşatmaya devam edeceğim” sözleriyle teşekkürlerini sundu.

 

Tören sonunda, öğrencileri ve akademisyen arkadaşlarının makalelerinden oluşan “Siyasetin Bilimi – İlter Turan’a Armağan” kitabı, Prof. Dr. İlter Turan’a takdim edildi. BİLGİ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün çabalarıyla hazırlanan ve çalışma arkadaşları Doç. Dr. Pınar Uyan Semerci, Yrd. Doç.Dr. Boğaç Erozan ve Prof.Dr. Nihal İncioğlu tarafından derlenen kitap, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları’ndan çıktı.

 

Bugüne kadar Prof. Dr. Gülten Kazgan, Prof. Dr. Mete Tunçay, Prof. Dr. Uğur Alacakaptan, Prof. Dr. Belgin Erdoğmuş ve Prof. Dr. Haluk Şahin’e “Emeritus Unvanı” sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Prof. Dr. İlter Turan’a sunulan unvanla birlikte evrensel akademik birikimine yeni bir değer daha ekledi. 67 yaşın üstünde ve emeklilik hakkı kazanmış olan profesörlerin, meslek yaşamları boyunca ortaya koydukları akademik başarının bir ödülü niteliğindeki Emeritus kadrosu, profesörlerin üniversite ile olan akademik bağlarının süresiz olarak devam etmesini de sağlıyor.

📆 27 Mart 2015 Cuma 10:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR