MENÜ ☰
ARTDUŞ
Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » R2CITIES PROJESİNİN KAPANIŞ KONFERANSI KARTAL’DA GERÇEKLEŞİYOR
R2CITIES PROJESİNİN KAPANIŞ KONFERANSI KARTAL’DA GERÇEKLEŞİYOR

R2CITIES- Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi: Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru Projesi’nin kapanış konferansı, Kartal Belediyesi ev sahipliğinde Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi binasında gerçekleştiriliyor.

 

Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi: Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru (R2Cities – Renovation of Residential Urban Spaces: Towards Nearly Zero Energy Cities) Projesi’nin yurtiçi ortakları ile Kartal Belediyesi Proje Ekibi’nin sunumlarının yer alacağı kapanış konferansında katılımcılar, Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi binası ile özel yapı bloğundaki iki binanın enerji verimli yapılara dönüştürülme hikâyesini anlatacak.

 

R2CITIES

 

Kartal Belediyesi, Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında, Yerleşim Alanlarının Yenilenmesi: Sıfır Enerji Tüketen Şehirlere Doğru (R2Cities – Renovation of Residential Urban Spaces: Towards Nearly Zero Energy Cities) Projesi’nde ortak olarak yer almaktadır. 2013 yılından bu yana devam eden projenin genel amacı, yerleşim alanlarında yeni yalıtım ve alternatif enerji kullanım yöntemleriyle enerji verimliliğini arttırmak ve oluşacak yeni modelin ulusal ve uluslararası ölçekte yaygınlaşmasına katkı sağlamaktır. Proje, Avrupa ülkelerinden 16 ortağın katılımı ile yürütülmektedir. Proje kapsamında, İtalya’dan Cenova ve İspanya’dan Valladolid kentleri ile eş zamanlı demo (inşai faaliyetler) faaliyetleri yürütülmüştür. Bu kapsamda Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi binası ve ilçemizde bulunan iki özel yapı bloğunda, en gelişmiş teknolojiler kullanılarak mekanik ısıtma ve soğutma sistemleri, solar paneller, led aydınlatmalar, izolasyon, otomasyon sistemleri ve su tasarrufu teknikleri gibi enerji verimliliğine yönelik uygulamalar yapılmıştır. Bu uygulamalar sonucunda, yenilenebilir enerji kaynakları ile enerjiyi minumum düzeyde harcayan akıllı binalar meydana getirilmiştir. Öte yandan ulusal ve uluslararası paydaşlar ile işbirliği geliştirilerek, proje çıktıları çeşitli platformlarda paylaşılmış ve enerji verimliliği konusunda toplumsal bilgi ve bilincin artmasına katkı sağlanmıştır.

 

Proje çalışmalarının değerlendirilmesi ve yerinde incelenmesi amacıyla projenin kapanış konferansı, yurtiçi proje ortaklarımızın ve Kartal Belediyesi Proje Ekibinin katılımıyla 09 Mayıs 2018 tarihlerinde, Kartal Belediyesi ev sahipliğinde Yaşlı Bakım ve Huzurevi Binasında gerçekleştirilecektir.

 

Saat: 09.00

Tarih: 09 Mayıs 2018 Çarşamba

Yer: Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi Binası (Hürriyet Mahallesi, Reyhan Sokak No: 42 Kartal / İstanbul)

2 Ek

 

 

📆 07 Mayıs 2018 Pazartesi 19:57   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR