MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ekonomi, Genel, Manşet, Toplum » REİS BAKLİYAT KÖYÜ PROJESİ
REİS BAKLİYAT KÖYÜ PROJESİ

Bakliyat köyü; tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması ve sağlıklı bir yaşam için ata tohumlarının korunması ve yerli üretimin teşvik edilmesi için Reis Gıda’nın 2020 Mayıs ayında ekilişini yaptığı projesidir.

Kadın üreticiler ile gerçekleştirilen Reis Bakliyat Köyü projesi kapsamında Bolu Çamyayla Köyü ve Demirciler Köyü’nde 60 dönümlük bir arazide, atalarımızın yıllardır ekip biçtiği, toprağın azot ihtiyacını karşılayıp toprağı verimli kılan baklagillerden, Bombay, Çivril, Battal, Dermason, Şeker ve Barbunya fasulye çeşitleri hasadı tamamlandı. Bolu İl Tarım Müdürü Sayın İzzet Murat ve ekibine, kadın üreticilerimize gayret ve emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. 

Toprağı Emekleriyle Bereketlendiren Eller

Bakliyat Köyü’nün amacı Reis’in bilgi ve iş gücünü, çiftçilerimizin tecrübe ve emeği ile buluşturarak çiftçimizin ticari kaygısı olmadan ekilişini yaptığımız yerli ve yerel tohumların mahsullerini hasat etmenin gururunu yaşadık.

Samsun’un Bafra ilçesinde 430 dönümlük arazi üzerinde ekilişini yaptığımız Trakya Araştırma Enstitüsü’nden alınan 3 çeşit çeltik tohumun hasadı bu ayın sonuna kadar tamamlanmış olacak. 

Anadolu’nun bereketli topraklarını ve yerli tohumlarını sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla gelecek nesillere taşınmasında sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz.

39 yıldır gıda sektöründe yer alan Reis ailesi olarak çiftçinin toprağını terk etmemesi, genç neslin tarım ve hayvancılığa olan ilgisinin artırılması adına girişimde bulunuyoruz. Köyden kente göçü önlemek için gelir kaynaklarını iyileştirerek, istihdam yaratarak gelirlerin artırılmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Çocuklarımıza yerli tohumlardan doğal şartlarda üretilen kendine ait kokusu ve lezzeti olan bitkisel ürünleri sevdirmeyi, sağlıklı beslenmeyi ve geleneksel sofra kültürümüzün korunmasını amaçlıyoruz.

Geleneksel mutfak kültürümüze uygun yerli ve milli ürünlerimiz ile markamıza değer oluşturarak yerli üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için çalışıyoruz.

Proje kapsamında üniversitelerle gerçekleştirdiğimiz tohum çeşitliliği tespiti çalışmalarımızı da beraberinde devam ettiriyoruz. İnovatif çalışmalar ile “Reis Bakliyat Köyü” projemizin coğrafyasını genişleterek farklı illere de taşıyacağız.

Bilgi notu;

1981’den beri tarladan sofraya gıda güvenliğini misyon edinerek gıdanın üretiminden tüketimine kadar olan arz zinciri boyunca her aşamada hijyen, kalite ve izlenebilirliğini sağlayarak çevreye ve topluma duyarlı bir marka olarak her daim tüketicimizin yanında yer aldık.

Ülkemizin Sağlığı için çalışmalıyız misyonu ile obeziteyle mücadele kapsamında sağlıklı ve dengeli beslenme, gıda israfının azaltılması, küresel iklim değişikliği, biyoçeşitliliğin korunması, tarımda sürdürebilirlik ve zorunlu göç gibi konularda yapmış olduğumuz sosyal sorumluluk projeleri ile farkındalık yaratmaya devam ediyoruz.

Galeri
📆 06 Ekim 2020 Salı 12:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR