MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, Toplum » Ressam Melikşah Soytürk ile Temel Karakalem Çizim Eğitimi yeniden başlıyor
Ressam Melikşah Soytürk ile Temel Karakalem Çizim Eğitimi yeniden başlıyor

Resim yapmanın sırrı, işi bilen bir eğitmenin öncülüğünde onun tecrübesinden yararlanılarak çözülebilir.

Unutulmamalıdır ki ustanın yıllarca edindiği bilgiyi birkaç dakikada öğrencisine vermesi resme başlayanlara zaman kazandırır. Temel resim eğitimi aldıktan sonra çizer, kendi üslubunu ustanın yanında olmadığı zamanlarda kazanır. Resme başlayacak çizerde iki önemli özellik olmalıdır; sevgi ve çalışma azmi. Bu iki özellik çizerin ressam olması için şarttır.

Eğitim İçeriği

1. Hafta: Çizime giriş-Resim için Görme ve algılamayı öğrenme. Çizim çeşitleri ve uygulama

2. Hafta: Skala çalışması ve çeşitli tonlamaları-öğrenme /kareleme yoluyla kopyalamayı öğrenme.

3. Hafta: Perspektif Anlatımı

4. Hafta: Oran alma ve Oranlama

5. Hafta: Gölge –Işık

6. Hafta: Üç boyutlu çizimler

7. Hafta: Natürmort çizim öğrenme

8. Hafta: Manzara Resmi ve figürlü tasvirler, Sanat Tarihi 1-2

Eğitmen: Melikşah Soytürk
1984 Kastamonu doğumlu Melikşah SOYTÜRK, ilk ve orta öğretimini Kastamonu’da tamamlamıştır. Kocaeli Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği’ni bitirmiştir.. Üniversite’de resim sanatıyla hobi olarak uğraşmış ardındanda branş tercihini sanattan yana kullanarak karakalem üzerine çalışmalarına devam etmiştir.Bu çalışmaları ilk Kastamonu Sergisi ile ispatlamıştır. Daha sonra ise Türkiye’nin ilk araştırma gravür sergisini Araştırmacı Burak YAMAÇ’la birlikte ortaya koymuştur. Avrupa’da unutulan topogra?k ressamlığı gravürleri tekrar harmanlayarak geri kazandırmış bunu yaparkende gelenekli bir sanat anlayışını korumuştur. Yurt dışında Sanatını teşhir etmiş ve büyük beğeni görmüştür Yurtiçi ve dışında 11 sergi açan SOYTÜRK bundan sonra da ülkesini kalemiyle temsil edecek ve tekniğini öğrencilerine anlatacaktır.
Medeniyetin Başkenti İstanbul Sergisi

Burak Yamaç ‘ın araştırmaları Ressam Melikşah Soytürk’ün eserleri ile bir araya getirilerek oluşan Medeniyetin Başkenti İstanbul Sergisi tüm dünyaya İstanbul’un güzelliklerini gösteren bir karakalem sergisidir.
Serginin Özellikleri ve Sergilenen Yerler
Türklerin binlerce yıllık kültürlerinin mimariye yansımasını anlatan bu sergi konu olarak ;
Türk Evleri,sokakları,çeşmeleri,Hanları,Hamamları,Külliyeleri,kendinden önceki medeniyetlerin izlerini taşıyan yapıları, yapılar üzerine işlenmiş El sanatlarını İstanbul un eşsiz manzaralarıyla birleştiren bir sergidir.
Toplam 13 konu üzerinde çalışılmış bu sergi benzersiz bir kurgu ile birleştirilmiştir, sergi alanına gelen yerli yabancı ziyaretçi tüm sergiden sonra türkler ve dinleri ve yaşayışları hakkında bilgi edinerek ayrılmıştır. Sergi 4.5 yıllık çizim, 1.5 yılı aşkın bir araştırma sonucu bir araya getirilmiştir.

Çizimler karakalem işleme sanatı ile sanatçıya özgü bir tarzda,fotoğraf harmanlaması,yorum ve kopyalama ile bir araya getirilmiştir.

📆 10 Ağustos 2015 Pazartesi 17:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR