MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Rezil Videoya tepkiler yağıyor
Rezil Videoya tepkiler yağıyor

Tuz-Biber adlı stand-up gösterisinde Pınar Fidan, Aleviler için skandal ifadeler kullandı. Fidan, Madımak Katliamı’na göndermede bulunarak, “Toplayıp hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var” dedi.

Fidan, Madımak Katliamı’na da göndermede bulunarak “Toplayıp hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var” ifadesini kullandı.

Fidan’ın Alevi vatandaşlara yönelik skandal ifadeleri sosyal medyada büyük tepki topladı. Gelen tepkiler sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Pınar Fidan şunları söyledi; “Merhaba arkadaşlar. Uğraşmak istemedim başta ama bu kadar kişi tarafından yanlış anlaşıldı bir kere daha buradan açıklayayım. İzlediğiniz videoda tam tersini düşündüğüm  bir şeyi ironi olarak anlatıyorum.Mizah dalga geçmek yada küçümsemek için değil eleştirmek için yaptığımız bir şey. İnsanların gelen düşüncesini tekrar ederek aslında anladığınızın aksine öyle düşünenlerle dalga geçiyorum.  Önemi yok ama ben aleviyim ve alevi düşmanı oluduğumu düşünüp beddua,küfür ve hakaret eden bu kadar çok insan olabilmesine şaşırdım ve üzüldüm. Bunun benimle ilgili olmadığını biliyor ama hepimizi için üzücü. Videonun başı sonu olmadığı içinde yanlış anlaşılmış olabilir.  Orada alevi diye bahsettiğim kişi dayım. Can sağlığı diyelim ne diyelim.” 

Kendisinin de Alevi olduğunu söyleyen Pınar Fidan, Alevilere yönelik çirkin bir üslupla mizah yapıp insanları güldürmeye çalışıyordu.

Ancak bu espriler Alevileri güldürmek yerine oldukça kızdırdı.

“HEPSİNİ BİR OTELE TIKIP YAKABİLİRSİN”

Fidan, “Siyasilerle ilgili şeyler paylaşıyor. Finlandiya Başbakanı işe metro ile gidiyormuş galiba ‘asıl cennete gidecekler bunlar, bizim ülkemizdeki siyasiler cehennemlik’ bunu söyleyen de bir Alevi. Yani hiçbir şey yapmadan cennete gideceğini sanan insan. Bir de başkalarına böyle yargı dağıtıyor.

Hani arada böyle haberler okuyorum cemevine saldırıda bulunulmuş. Bakın böyle haberler oluyor sık sık gazetelerin üçüncü sayfalarında ‘bilmem neredeki cemevine saldırıldı’ ama hiç Alevi kaybetmiyoruz. Çünkü boş, Alevi yok. Bir şey yapmamız gerekmiyor, saldırganlar cemevine Alevilerden daha çok gidiyor. Bunun anlaşılması lazım, çok istiyorsan meyhaneye falan git ya da hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin.” ifadeleri büyük tepki çekti.

Galeri
📆 19 Mart 2020 Perşembe 13:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR