MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » RÜZGÂR GİBİ GEÇTİLER
RÜZGÂR GİBİ GEÇTİLER

Kartal’ın eski ve efsane Belediye Başkanı Rahmetli Av. Mehmet Ali Büklü, ÜÇ dönem Kartal Belediyesi Başkanlığını yapmış, dürüst,sevecen,hoşgörülü,çalışkan,başarılı ve samimi bir belediyeci idi.

 

 

Nur içinde yatsın,mekanı cennet olsun.

Rahmetli Mehmet Ali Büklü,1977–1980 yılları arasında CHP’nin belediye başkanlığını yapmıştı ve 1980 ihtihlali sırasında, diğer belediye başkanları ile birlikte görevinden uzaklaşış tırıldı ve Kartal belediye başkanlığını Mustafa Fethan isminde emekli bir paşa getirildi. Daha sonraki yıllarda Mehmet Ali Büklü, iki dönem daha Kartal’ın belediye başkanlığı görevinde bulundu ve bu görevini 1994 yerel seçimlerinde Mehmet Sekmen’e devretti.

 



m.ali-buklu-2


Dürüst ve çalışkandı
Rahmetli Büklü, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr.Altınok Öz, gibi dürüst, hiçbir şaibeye karışmamış, sevecen, iyiliksever ve samimi bir politikacı idi. Rahmetlinin yüzü sürekli güler ve kimseye de kızmazdı, kin de tutmazdı. Her sınıf insanla iletişim kurar, onların mutluluklarını ve acılarını da paylaşırdı. Büklü, son derece dürüst, çalışkan ve üretkendi. Karyapsan ve Kartursaş şirketlerini ve Asfalt fabrikasını Rahmetli Büklü kurmuştu. Ayrıca şu anda da Kartalspor’un tesis binası olarak hala kullanılan 5 katlı binayı’ da Kartal’ın efsanevi Belediye Başkanı Rahmetli Mehmet Ali Büklü,inşa ettirmişti. Yani bir yerde Büklü, Kartal’a eserler bırakarak bu fani dünyadan göç edip gitti. Kartal’ın son 50 yılında ÜÇ belediye başkanı arkalarında eser ve eserler bırakarak isimlerini ölümsüzleştirdiler. Rahmetli Bahtiyar Konuksay, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi, bir süre önce yıktırılan Düğün salonu ve hamam, İtfaiye binası ve Hürriyet caddesi üzerindeki sıra sıra dükkanları inşa ettirerek Kartal’a eserler bırakmıştı.Rahmetli Konuksay’ın bıraktığı eserler ortada.
Daha sonra Kartal Belediye Başkanı seçilen Ali Duranoğlu, Kartal’a eserler kazandıran bir belediye başkanı olarak her zaman hatırlanacak. Duranoğlu bir süre önce yıktırılan Kartal belediyesi Birim Binasını ve Kartal Stadını inşa ettiren bir belediye başkanı olarak daima anılacak.
Bitmedi. Bank Asya 1.ligin flaş ekibi, Kartalspor’u profesyonel lige çıkaran sporsever bir belediye başkanı idi. Meşhur bir atasözümüz vardır “ Eşek ölür kalır semeri, yiğit ölür kalır eseri”
Sporu ve sporcuyu severdi
Rahmetli Büklü, sporu ve sporcuyu çok severdi. Özellikle Ata sporumuz güreşi sever, destek olur ve himaye ederdi. !979 yılında Kartal Gençlik Kulübü Güreş Şubesini Polonya’nın Katowviçe şehrinde yapılan, Polonya, Doğu Almanya, Romanya ve Kartal’ın katıldığı Uluslar arası Greko_Romen Güreş Şampiyonasına 16 kişilik kafileyi uçakla göndermişti. Ayrıca 1979 yazında Dünya Turnesine çıkan,önüne gelen devletlerin açık ara sırtını mindere yapıştıran Amerika Birleşik Devletler Greko-Romen Güreş Milli Takımını Kartal’a davet etti ve Kartal’lı güreşçiler, ABD’yi 12-2 yenerek spor tarihine geçmişlerdi. Büklü, ayrıca Yağlı Pehlivan Güreşlerini de çok sever ve her yaz aylarında mutlaka yağlı güreş karşılaşmaları organizasyonu yaptırırdı. Yunus Çimento fabrikası, Zeytinlik mevkiinde yapılan güreşlere Kartal halkı büyük ilgi gösterirdi.
Evet, Rahmetli Konuksay, Büklü ve Allah uzun ömür versin Duranoğlu, bir rüzgâr gibi gelip geçtiler. Ne var ki unutulmadılar. Eserleri ile, şeffaf belediyecilikleri ile her zaman hatırlanacaklar. Çünkü eserleri orta da.
Başarı ile yönetti
Yeni yetişen nesiller ve politikacıların çoğu bilmezler.1990-1993 arası Kartal,Maltepe,Küçükyalı,Tuzla,Pendik,Soğanlık,yakacık,Samandıra,Sultanbeyli beldeleri ve ilçe belediyelerinin başkanı ve yöneticisi Kartal Belediye Başkanı Rahmetli Mehmet Ali Büklü, idi. Yani dokuz belediyeyi bir bütün olarak Büklü,yönetiyordu.Büklü,Pendik ve Maltepe belediyelerine atamış olduğu şube Müdürleri ile başarılı bir yönetim sergilemişti.

HABER-FOTO: FETHİ SATICI

Galeri
Etiketler:
📆 06 Mayıs 2015 Çarşamba 18:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR