MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Manşet » Saadet Partisi Kartal Belediye Başkanı Fehim Hava’nın seçim vaatleri
Saadet Partisi Kartal Belediye Başkanı Fehim Hava’nın seçim vaatleri

Saadet Partisi Kartal Belediye Başkanı Fehim Hava’nın 12 maddelik seçim vaatlerini açıkladı. Broşür halinde vatandaşlara da dağıtılan vaatlerde Kartal’ın temel sorunların çözümü yer alırken sosyal projelerde dikkat çekiyor.

Saadet Partisi Kartal Belediye Başkanı Fehim Hava’nın 12 maddelik seçim vaatleri şöyle:

Kartal Belediye Hastanesi

Mevcutta olan ve yapımı devam eden hastanelerimizin Kartal halkına yeterli gelmediği bilinmektedir. Halkımız bu konuda sıkıntı çekmektedir. Bu sebepten dolayı Kartal halkımıza hizmet edecek Kartal Belediye Hastanesi ve mobil sağlık ekipleri kuracağız. Bu ekipler ile yaşlı, engelli, tedaviye muhtaç, imkanları olmayan insanlarımızın yerinde tedavileri yapılacak, gerektiğinde mobil ekiplerimiz ile hastaneye taşınarak gerekli tedaviler yapılacaktır.

Güvenli Kartal

Oluşturacağımız güvenlik merkezi ile Kartal’da yer alan parklar, merkezi yerler kamera sistemine bağlanarak 24 saat gözlenecektir. Emniyetimiz ve zabıta ekiplerimizle her gün annelerin korkulu rüyası olan okul önlerinde çocuklarımıza musallat olan uyuşturucu ve illegal faaliyetler, parklarda yaşanan kötü olayların meydana gelmeden önlenmesini sağlamış olacak ya da, olaylara anında müdahale edilebilecek bir çalışmayı hayata geçireceğiz.

Etüt Merkezleri

Bu projemizi, Kartal’ımızı birkaç bölgeye ayırmak suretiyle her bölgemizde bir etüt merkezi açarak faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Yapacağımız etüt merkezlerimizde maddi imkanı olmayan ve bu nedenle dershaneye gidemeyen çocuklarımıza eğitim desteği vererek Kartal’ımızın eğitim faaliyetlerine katkı yapmış olacağız. Bu merkezlerde ders haricinde çocukları eğitime çekecek sosyal etkinlikler, spor aktiviteleri, güvenli internet alanları bulundurmak suretiyle çocuklarımızın buralarda zaman geçirmeleri sağlanacaktır.

Bizim evimiz, bizim ailemiz çalışması

Bu çalışmamız ile evinde yatalak, bakıma, yardıma muhtaç, yaşlı ve yalnız yaşayan insanlarımızın evlerine giderek, evlerinde temizlik yapacak, birkaç günlük yemek ihtiyaçlarını giderecek ve bu tür insanlarımızın hayata tutunmalarına yardımcı olacak ekipler kuracağız.

Bizim insanımız, bizim çocuklarımız

Bu çalışmamız özellikle Kartal’ımızda sokakta kalan çocuklarımız ve gençlerimiz için yapılacaktır. Bu çocuklar ve gençlerimiz için bakım ve rehabilitasyon merkezleri kurmak suretiyle çocuklarımızı tekrar hayata kazandıracak çalışmalar yapacağız. Maalesef bu çocuklar bizim, ailelerimizin ve Kartal’ımızın kanayan yarası durumundadırlar. Kartal Belediyesi olarak biz bu çocuklarımızı, bizim çocuklarımız olarak görecek ve bizim çocuklarımız olarak seveceğiz.

Sokak ve cadde çalışmaları

Bildiğiniz gibi Kartal’ımızın merkezinde özellikle Hamam Sokak ve çevresiyle ilgili olarak esnafımızın ve Kartal halkımızın birçok şikayeti mevcuttur. Bu tür sokak ve caddelerle ilgili olarak esnafımızın ve halkımızın hassasiyeti gözetilerek gerekli çalışmalar mutlaka yapılacaktır.

Otopark

Kartal’ın çözüm bekleyen en önemli sorunlarından bir tanesi otopark sıkıntısıdır. Sokaklarımızda bile park sorunu olduğunu biliyoruz. Mahalle mahalle açık ve kapalı otopark projeleri ile ilçemizi bu sorundan kurtaracak çalışmalar yapacağız.Anne çocuk sosyal donatı ve eğlence alanları

Dört tarafı betonarme binalar arasına sıkışan ve yavaş yavaş toplumdan, sosyal hayattan kopan, bilgisayar başında zamanlarını heba eden çocuklarımızın anneleriyle beraber güvenli bir ortamda zamanlarını geçirmelerini sağlamak istiyoruz. İnanıyoruz ki mutlu bireyler mutlu toplumları, mutlu toplumlar mutlu şehirleri inşa edeceklerdir.

Kartalımızı gençliğimiz için spor şehri haline getireceğiz

Gençlerimizi geleceğimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle onlara geleceğe dair neler yaparsak daha verimli, özgüvenli, topluma, vatanına, milletine bağlı bireyler olarak yetişebiliriz, bunlardan birkaçını sizlerle paylaşmak isterim. Kartalspor’u tekrar eski günlerindeki gibi 1. Lig’e çıkartacağız. Altyapıya önem verilerek gençlerimizin yetiştirilmesini sağlayacağız. Bu çalışmalarımızı geçmişten bugüne Kartalspor’umuza hizmet etmiş spor adamlarımızla gerekli istişareler yapılarak işinde en ehil insanlara teslim edeceğiz. İlçemizde faaliyet gösteren tüm amatör spor kulüplerimiz ile iş birliği yapılarak tüm gençlerimizi her alanda spor yapmalarına teşvik edeceğiz. Spor kompleksi projemiz; Bu projemiz gençlerimize ve tüm Kartallı hemşerilerimize hizmet edecek bir tesis inşa edeceğiz.

Alın teri göz nuru, el emeği butik satış merkezi

Kartalımızda kendilerine tahsis edeceğimiz mekanlarda, annelerimizin aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla kendi ürettiği alın teri göz nuru, el emeği ürünlerini satabileceği butik, küçük pazar-sergi alanı gibi mekanlar inşa edeceğiz.

Mahallelerimize yönelik çalışmalar;

Mahalli idareler toplantıları; Her mahallemizin kendine münhasır sorunları var. Bunların yerinde tespit ve çözümünü sağlamak için aylık mahalli idareler toplantısı yapılacaktır. Toplantıya Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı ve ilgili müdürler katılacak. Sorunların takibi ve çözümü sağlanacaktır.

Mahallelerimizin problemlerinin tespiti ve çözümünde muhtarlarımızın fikir ve önerileri dikkate alınacak ve en kısa zamanda çözüm sağlanacaktır. Çünkü muhtarlarımızın halkımızla iç içe yaşayan, bir sorun olduğunda halkın ilk müracaat ettiği merci olduğu, çözümde de söz sahibi olmaları gerektiği düşüncesindeyiz.

Kaldırım ve asfalt çalışmalarını birilerini zengin etmek maksadı ile değil, kendi belediye personelimizle ihtiyaç duyulan yerlerde yaparak, hizmet ve tasarruf anlayışıyla israfı ortadan kaldıracağız.

Pazar yerleri birçok mahallemizde cadde ve sokakları kapatarak ulaşımı engellemektedir. Pazarın kurulduğu cadde ve sokaklardaki esnafımız bundan zarar görmektedir. Dar alanlarda kurulduğu için insanlarımız rahat alışveriş yapamadığı gibi nahoş durumlar yaşanmaktadır. Bunların önüne geçebilmek için tespit edilecek yerlerde sabit otoparklı Pazar yerleri inşa edeceğiz. Böylelikle halkımız daha güvenli bir ortamda alışverişini yapmış olacaktır.

Kentleşme ve imar çalışmalarımız

Kartalımız İstanbul’un en eski ilçelerindendir. İçerisinden beş tane ilçe çıkarmış olup, maalesef üzülerek belirtilmelidir ki Kartalımız bu ilçelerin bile gerisinde kalmıştır. Onun için Kartal’da ciddi kentleşme ve imar çalışmaları gerekmektedir. Bu cümleler Kartal’da dev kuleler inşa etmek anlamına gelmemektedir. Kartal bölge olarak deprem kuşağında yer almaktadır. Olası bir depremde en çok etkilenecek ilçelerin başında gelmektedir. Bu nedenle ivedilikle binaların dönüştürülmesi gerekmektedir. Alanında uzman mimar ve mühendislerden, üniversitelerimizden oluşturulacak ekiplerle şehrimizin imarı yeniden planlanacaktır. Bu dönüşüm rant kapısı olarak değil halkımız için sağlıklı ve güvenli yaşam alanları oluşturulmak amacıyla yapılacaktır. Aynı zamanda bu planlama ile ekolojik dengenin korunmasını da sağlayacağız. Kentsel dönüşüm kapsamında merkezi yönetim ve bakanlığımız yasal düzenlemelerle bir takım iyileştirmeler yapmıştır. Belediye olarak bizlerde ruhsat ve iskan harçlarını iyileştireceğiz. Bununla beraber rayiç bedellerdeki adaletsizliği gidereceğiz. Yani diyoruz ki şehrimize ihanet etmeyeceğiz. Bizden sonraki nesillere yaşanılabilir bir Kartal emanet edeceğiz.

Kaynak: https://kent34.com.tr/
Facebook’ta Paylaş
Tweetle
Google+’da Paylaş
Linkedin’de Paylaş
YORUMLAR
0 Yorum

Galeri
📆 24 Şubat 2019 Pazar 20:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR