MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Saadet Üsküdar Gençlik: “Papa Gelmesin
Saadet Üsküdar Gençlik: “Papa Gelmesin

Gençlik Kolları Başkanı Refik Doğangür,, Ataşehir ve Kadıköy Gençlik kollarının da destek verdiği basın açıklamasına Papa Franciscus’un Türkiye ziyareti sebebiyle Üsküdar Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi. Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü’nün de katıldığı basın açıklamasında Doğangür şunları söyledi:

 

 

“Bugünlerde Büyük Ortadoğu Projesinin ve günümüzdeki Haçlı zihniyetinin dini lideri olan Papa Franciscus ülkemizi ziyaret ediyor. Papa’yı Türkiye’ye davet eden kim?  Papa niye geliyor? Papa’nın amacını bilen var mı? Bütün bu soruların cevabı milli bütünlüğümüzü zedeleyecek niteliktedir.

 

 

Katolik âleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı olan papaların seyahat takvimlerinde Türkiye hep ilk yıllarda gidilen ülkeler arasında yer alıyor. Papa’nın belli dönemlerde ülkemize yaptığı ziyaretler tamamen Hristiyan dünyasını ilgilendiren ve bizi etkileyecek faaliyetlere yöneliktir.

 

 

Papa her gelişinde kasım ayının son haftasını seçmek suretiyle Ortodoks Patriğinin ekümenikliğini tescillemektedir. 30 Kasım tarihi, İstanbul’daki patrikhanenin kuruluş tarihidir. Bu tarihte Aziz Andreas Yortusu gerçekleşmektedir. Aynı zamanda bu tarih Ortodoks Hristiyanlarının kutsal günüdür.

 

 

Papa ziyaret programı dâhilinde müze statüsündeki Ayasofya Camii’ni ziyaret ederek burada kendi ritüellerine göre ibadet etmektedir. Müslümanlara ibadete kapalı olan bu alan Papa’ya mahsus olarak kilise vazifesi görmektedir. Bu kabul edilemez bir durumdur.

 

 

Papa Franciscus’un Türkiye’ye yapacağı ziyaret ayrıca tarihsel bir öneme daha sahiptir.  960 yıl önce karşılıklı ‘aforoz’ kararı alan Katolik ve Ortodoks kiliseleri, İstanbul’da ortak deklarasyonla ‘birlik’ mesajı verecek. Papa, Hristiyan kiliselerinin birleşmesi projesi doğrultusunda nokta ziyaretler yapılıyor ve bu ziyarete bu bağlamda çok önem veriliyor. Papa’yı bu ziyaret için ülkemize mektupla çağıranlar ise İslam Birliği için kılını dahi kıpırdatmıyor.

 

 

1095 yılında Papa II. Urbanus, İslam ve Müslümanlar hakkında nasıl düşünüyorsa, 2014 yılında Papa Franciscus’da aynı şekilde düşünmektedir.

 

 

Papa’ya “kutsiyetpenahları” şeklinde hitap etmek diplomatik olarak da siyaseten de skandaldır. Batılı hiçbir kurum ve devlet hiçbir Müslüman dini lideri kesinlikle bu şekilde meşru saymamakta ve kaale almamaktadır. Diplomaside mütekabiliyet esasına göre muamele gerekirken Papa’yı Vatikan Devlet Başkanı ve Hristiyan dini lideri olarak ağırlıyoruz.

 

 

Bizler Saadet Partililer olarak diplomasi kurallarını ve inancımızın gereğini uyguluyoruz. “Papa gelmesin” derken de Papa’yı değil Papa’yı getirenleri muhatap alıyoruz. Hükümeti bu yanlış ve batıl davranışından dolayı ziyaretten önce de uyardık şimdi de uyarıyoruz:

 

 

AKLINIZI BAŞINIZA ALIN! AKLINIZI BAŞINIZA ALIN! AKLINIZI BAŞINIZA ALIN!

 

 

İslam ülkelerinde kaos, savaş, gözyaşı ve kan varken bunları meydana getiren Haçlı İttifakında yer almaktan ve bu Haçlıların hem siyasi hem de dini liderlerinin peşinde koşmaktan da artık vazgeçin! Özünüze, tarihinize, kimliğinize ve inancına dönün!”

📆 29 Kasım 2014 Cumartesi 11:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR