MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Saadet’ten “Bakkal Amca”ya Tam Destek
Saadet’ten “Bakkal Amca”ya Tam Destek

Üsküdar esnafı, Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın etkinliğiyle “siftah” yaptı.

 
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı oldukça ilginç bir çalışmaya imza attı. Parti içinde bir mektup ve sembolik olarak 1 lira “siftah parası” bulunan 2 bin 500 zarfı Üsküdarlı esnafa dağıttı.

 
Muhammet Gürlü: “Bakkal Amcaya tam destek veriyoruz”
Partisinin düzenlediği etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü mahalle kültürünün yaşaması gerektiğine vurgu yaparak, “Bizler esnafımızın değerini biliyoruz. Bugün maalesef büyükşehirlerde yok olmaya yüz tutan, insanların dayanışma içerisinde olduğu, çocukların güvenle sokaklarda oynayabildiği mahalle kültürünün önemine inanıyoruz. Bu kültürün olmazsa olmazı olan bakkal amcalara da, diğer meslek dallarından esnafımıza da olduğu gibi, tam destek vermeyi de kendimize görev addediyoruz” şeklinde konuştu.
Etkinlikle ilgili Üsküdarlı esnaflardan olumlu tepkiler aldıklarını da ifade eden Gürlü, “Parti teşkilatımızı arayıp teşekkür edenler hatta çaya davet eden esnaf kardeşlerimiz bile oldu. Çünkü biz sadece esnafımızın dilini bilmekle yetinmiyoruz, biz onların içinden çıktık bütün vatandaşlarımızla olduğu gibi esnafımızla da aynı dili konuşuyoruz” diye konuştu.
İşte o siftah mektubu
Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nın esnafa verdiği mektupta ise şu ifadelere yer verildi:
“Üsküdar’ımızın Değerli Esnafı,
Kimi zaman bir muhtaca yardım ettiniz. Kimi zaman dara düşen bir esnaf arkadaşınıza omuz verdiniz. Mahallelinize, komşularınıza sıcak, içten bir gülümsemeyi eksik etmediniz. Mahalle kültürü içerisinde hep en öndeydiniz.
Dükkanlarınızda gün geldi bereketli kazançlar elde ettiniz. Gün geldi siftahsız kepenk indirdiniz.
Bizlerde bütün bunların bilincinde olarak, dolar milyarderlerinin hızla arttığı, zenginin daha zengin fakirin daha fakir olduğu, esnaflarımızın bir daha açmamak üzere kepenk kapattığı ve alışveriş merkezlerinin sayısının her geçen gün arttığı bir ortamda, elimizden geldiğince, sizlerin yanınızda olduğumuzu hissettirmek, gülümseyen yüzünüze, dost selamınıza ortak olmak istedik.
Siftah berekettir, güne başlangıçtır. Bizler de, sembolikte olsa, bugünün siftahının bizden olmasını diledik.
Hayırlı sabahlar, kazancınız helal gününüz bereketli olsun”

📆 01 Şubat 2015 Pazar 14:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR