MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Sabiha Gökçen Havaalanı bağlantı yollarındaki selin nedeni ihmaldir
Sabiha Gökçen Havaalanı bağlantı yollarındaki selin nedeni ihmaldir

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Pendik istikametine gidiş yönündeki TEM Bağlantı yolundaki selin nedeninin MOLOZLAR ve Toprak kayması olarak açıklandı.

 

 

CHP Eski İl Başkan Yardımcısı Doğan Çakmak’ın Sabiha Gökçen Hava Limanı yolunda oluşan sel ve toprak kayması hakkında yaptığı açıklamalar şöyle;

 

”Siyasi iktidarı ve AKP li İstanbul Büyükşehir Belediyesini temsil eden Yetkililer, Sabiha Gökçen Havalimanı sahasında bulunan doğal bir çukurun içinde biriken suların etrafına dökülen molozların oluşturduğu duvar patlamaya neden oldu. Çukurun etrafında dökülen molozların yağışla birlikte taşıp patlaması toprak kaymasına neden oldu. Çukurda biriken sular, patlama sonucu moloz çamuruyla birlikte TEM bağlantı yoluna aktı diye açıklamalarda bulundular
AKP li Yerel Temsilcilerine ve Ulaştırma Bakanlığı Yetkililerine Sormak istiyorum.
1-12 yıldır Ülke İktidarında ve Tam 20 yıldır Pendik ve İstanbul’da Yerel İktidar olan AKP ye ve yetkililerine Sormak İstiyorum…. Aydos ormanından beslenen Kurtköy Mahallesi içinden Sabiha Gökçen Havaalanına ve Bağlantı yollarını geçerek Tuzla- Pendik sınırından Denize ulaşan her an sel taşkınları tehlikesi arz eden bu derelerin ıslahı için yapılan tüm girişimleri ve yapılan önerilere neden kulak asmadılar ..? neden bu sorunu görmezden geldiler ?
2- Suların birikmesine neden olduğu söylenen molozların doğal gölet alanlarına ve su havzalarına dökülmesine neden göz yumulmuştur ?
3- Sabiha Gökçen Havaalanı sahasında bulunan doğal su toplama göletlerine, doğal dere yataklarına, ve su havzası olarak bilinen alanlara moloz ve toprak döküm işlerine neden göz yumulmaktadır. Gerek Havaalanı sahası içinde gerekse Havaalanı çevresinde inşaat yapımını sürdüren yandaş müteahhitlere ait bu moloz ve hafriyatların aynı sahalara dökülmesine göz yumulmaya devam edilecek midir ?
4- Derenin Havaalanı sahası içinde bulunan kısmında ; yandaş Müteahhitlerce dere dibine önlem amaçlı dökülen betonların kalitesiz olması nedeniyle sular tarafından parçalanıp sürüklenerek TEM bağlantı yoluna kadar taşındığı gerçeğini nasıl açıklayacaksınız ?
Evet tıpkı İstanbul’un bir çok sahasında ve yerleşim alanlarında olduğu gibi Sabiha Gökçen Havaalanı ve Bağlantı yollarındaki Sel baskınının da nedeni Alt yapı yetersizliği ve AKP li yönetim anlayışının aymazlığı, insan sağlığını ve yaşamını hiçe saymış olmalarının sonucudur. Yani tam anlamıyla bir İktidar İHMALİ dir”.


10915217_792807270813776_7560956243635135873_n (1)

Galeri
📆 14 Ocak 2015 Çarşamba 12:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR