MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Sağlık elçileri Beyoğlu’nda buluştu
Sağlık elçileri Beyoğlu’nda buluştu

Her evde bir sağlık elçisi oluşturmak amacıyla hayata geçirilen ‘Evimizin Sağlık Elçileri’ projesinin üçüncü eğitim semineri Beyoğlu’nda gerçekleştirildi. Birçok ünlü ismin konuşmacı olarak katıldığı seminerde, vatandaşlar günümüzde yaygın olan hastalıklara karşı bilinçlendirildi.

 

Her evde bir sağlık elçisi oluşturmak amacıyla hayata geçirilen ‘Evimizin Sağlık Elçileri’ projesinin üçüncü eğitim semineri Beyoğlu’nda gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Şişhane Gençlik Merkezi’nde düzenlenen seminere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ünlü Sunucu Balçiçek İlter’in moderatörlüğünü yaptığı seminere; Dr. Özlem Cankurtaran, Doç. Dr. Tamer Karşıdağ ve Doç Dr. Aytuğ Altundağ’ın yanı sıra Şarkıcı ve Oyuncu Keremcem ile Karikatürist Varol Yaşaroğlu gibi ünlü isimler de konuk oldu.

VATANDAŞLAR HASTALIKLAR HAKKINDA BİLİNÇLENDİRİLDİ

Toplumun hastalıklardan korunma konusunda bilinçlendirilmesini amaçlayan eğitim semineri yaklaşık iki saat sürdü. Doç. Dr. Tamer Karşıdağ’ın Meme Kanseri ile ilgili sunumuyla başlayan seminer, Doç Dr. Aytuğ Altundağ’ın günümüzün yaygın hastalıklarından olan Grip’in çeşitleri ve korunma yolları hakkında yaptığı sunumla devam etti. Daha sonra Dr. Özlem Cankurtaran da hastalara, hasta yakınlarına ve hasta bakıcılara hastalıklardan korunmak için tavsiyelerde bulundu. Alanlarında uzman hekimler daha sonra vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

HEM EVİMİN HEM DE ARKADAŞLARIMIN SAĞLIK ELÇİSİYİM

Şarkıcı ve Oyuncu Keremcem, sağlıklı yaşam için önce bilgi sahibi olunması gerektiğini belirterek, “Biz bilgisi olmadan fikri olmaya alışkın insanlarız, millet olarak böyleyiz. Bu duygusallığımızdan da kaynaklanıyor. Önce bilgi sahibi olmak sonra fikir sahibi olmak daha doğru bence. Ben hem evimin hem de arkadaşlarımın sağlık elçisiyim. Çok üşüyen birisi olmama rağmen hasta olmadığım kışlar dizi çektiğim, çalıştığım kışlardır. Hareket gibisi yoktur. Yürüyebildiğiniz kadar yürüyün. Çünkü hareket etmek çok önemli.” dedi.

YAKLAŞIK 4-5 SENEDİR HEMEN HEMEN HİÇ HASTA OLMADIM

Karikatürist Varol Yaşaroğlu ise sağlıklı yaşam ile ilgili düşüncelerini “Ben bundan on yıl evvel Vertigo (Baş Dönmesi) hastalığım vardı. O dönemde sürekli baygın bir şekilde hastaneye gidiyordum. O dönemde sık sık hasta oluyordum, grip oluyordum. Fakat orada doktorların bana tavsiyesi şu oldu; Sağlıklı besleneceksin ve kendine bakacaksın dediler. Yaklaşık on senedir abur cubur yiyecekleri çok az yiyorum, bitki tüketiyorum, spor yapıyorum. İnanın yaklaşık 4-5 senedir hemen hemen hiç hasta olmadım. Yani insan gerçekten kendisine baktığı zaman, biraz da evinin sağlık elçisi olma yolunda gittiği zaman bunun etkisini hissedebiliyor.” sözleriyle anlattı.

Etiketler

📆 10 Ocak 2018 Çarşamba 10:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR