MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ŞAİR NEYZEN TEVFİK VEFATININ 65. YIL DÖNÜMÜNDE KARTAL’DA ANILDI
ŞAİR NEYZEN TEVFİK VEFATININ 65. YIL DÖNÜMÜNDE KARTAL’DA ANILDI

Ünlü ney ustası ve şair Neyzen Tevfik, vefatının 65. yıl dönümünde Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törenle mezarı başında anıldı.

Neyzen Tevfik’in Kartal Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen anma programına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Gülcemal Fidan, Mustafa Fehmi Okay, Gökhan Yüksel, Cengiz Türkmen, Anadolu Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Metin Şenel, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Yöneticileri, Kartal Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Programda Neyzen Tevfik için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi.

“Işık Tutan Her İnsan Ceza Çekiyor”

Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Biraz önce aydınlanmanın ışığı, araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu adına bir koşu düzenlendi. Oradan geliyoruz. Bu ülke kendini aydınlatan, kendine ışık tutan her insana biraz ceza çektiriyor galiba. Neyzen bugünkü siyasetçiler için çok önemli bir rehber, bir yol göstericidir. Padişahlığın olduğu dönemde kalemini korkusuzca, esirgemeden şiir yazan, laf söyleyen yiğit bir insandı. Şimdi etrafımıza bakıyoruz -acaba o ne der, bu ne der?- diye bir yerlerden yiyeceği fırçayı düşünerek susanlar, kendilerine rehber olarak Neyzen’i alsın. Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul’da bulunduğu bir gün Neyzen Tevfik’i yanına getirmelerini ister. Kendisini götürmeye gelenlere Neyzen, ‘’Gazi’ye selam söyleyin, keyfim yok.’ der. Aradan bir zaman geçtikten sonra Neyzen, Dolmabahçe Sarayı’na Atatürk’ü görmeye gider asker Atatürk’e haber verir ‘Paşam bir adam geldi Neyzen Tevfik diye sizi görmek istiyor.’ Atatürk: ‘Neyzen değil, keyfi gelmiştir, çağır gelsin.’ der. Şimdi onu diyecek ne kadar yürekli insan var? Tıpış tıpış gidiyor, tıpış tıpış boyun eğiyorlar. Uğur Mumcu ile aynı günde anmış olmanın, bizlere rehberlik etmesi açısından çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. 25 yıl önce Uğur Mumcu’nun söyledikleri, bugün halen geçerli. Yüz yıl önce Neyzen’in söyledikleri de bugün halen geçerli. Rehberimizi doğru seçelim, doğru yolda yürüyelim diyor, hepinize katılımınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

📆 29 Ocak 2018 Pazartesi 15:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR