MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Samsung Mavi Kulaçlar Yüzme Takımı
Samsung Mavi Kulaçlar Yüzme Takımı

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nı başarıyla tamamladı

 

Samsung Electronics Türkiye, TMOK tarafından düzenlenen, 11 yıldır ana sponsoru olduğu ve son iki yıldır adını verdiği Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda, bu yıl kendi çalışanlarından kurulu “Samsung Mavi Kulaçlar” Yüzme Takımı ile etkinliğe renk kattı. 2011-2014 yılları arasında üst üste 5 şampiyonluğu bulunan Hasan Emre Musluoğlu’nun çalıştırdığı 6 kişilik takım, 1870 yüzücüyle birlikte Boğaz’ın sularında eşşiz bir deneyim yaşadı.

 

Samsung Electronics Türkiye, 11 yıldır ana sponsoru olduğu ve son iki yıldır da adını verererek TMOK işbirliğiyle düzenlediği “Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışları” için bu yıl, kendi çalışanlarından oluşan 6 kişilik bir yüzme takımı kurdu. “Samsung Mavi Kulaçlar” adını taşıyan yüzme takımı, yarışa etkinliğin geçtiğimiz yıllardaki şampiyonu Hasan Emre Muslu antrenörlüğünde hazırlandı.
8 ay süresince Türkiye Yüzme Federasyonu’na ait Tozkoporan Olimpik Yüzme Havuzu’nda, mesai saatleri dışında günde 1,5 saatlik antrenman yapan takımın yüzücüleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenenlenen seçmelere katılarak, yarışmaya katılma hakkı kazandı.Takım üyelerinin tümü, 26 Temmuz’da 1870 yüzücünün katılımıyla, Kanlıca’dan Kuruçeşme’ye 6,5 km’lik parkurda gerçekleşen yarışı tamamlamayı başardı.
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, çalışanlardan kurulu bir yüzme takımının kurulmasıyla birlikte, yarışa dair heyecanlarının daha da arttığını vurgulayarak; “Samsung olarak çalışanlarımıza çok değer veriyor ve iş stresini atıp kendilerini iyi hissedecekleri faaliyetler konusunda onlara tam destek vermeyi asli görevimiz olarak görüyoruz. Bu yıl kurduğumuz “Samsung Mavi Kulaçlar” Yüzme Takımı, yarışı başarıyla tamamlayarak bizleri gururlandırdı. Şampiyonumuz Hasan Emre Musluoğlu, özverisi ve disipliniyle takımı 8 aylık kısa bir sürede yarışa çok iyi hazırladı. Tüm takım üyelerini tebrik ediyor ve fedakarlıklarından ötürü hepsine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
“Samsung Mavi Kulaçlar” takımının kurulma amacı ve süreci hakkında bilgi veren Samsung Electronics Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Meriç Tunç ise; “Bu yıl, yarış heyecanına bizzat ortak olmak için ‘Neden çalışanlarımız da bizi temsil etmesin, bu işin bir parçası olmasın’ diye düşündük ve son beş yılın şampiyonu Hasan Emre Musluoğlu ile bir araya geldik. Takım, yarışlarda Samsung’u en iyi şekilde temsil etti; kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.
Hâlihazırda, Samsung Electronics Türkiye bünyesinde çalışanların sosyalleşmesi ve işyeri arkadaşlığının beslenmesi için kurulmuş olan “Samsung Fun Club” adlı bir sosyal aktivite kulübünün bulunduğunu ve bu tür faaliyetlerin kulüp bünyesinde yürütüldüğünü belirten Meriç Tunç; diğer faaliyetlere de şöyle değindi: “Sosyal kulüp bünyesinde de gezi, fotoğrafçılık ve aşçılık gibi aktivitelerimiz de var; bunun yanı sıra tenis, basketbol ve yüzme takımlarımız haftada iki gün düzenli antrenmanlarla devam ediyor”.

Samsung Mavi Kulaçlar Antrenörü Hasan Emre Musluoğlu:
“Yüzme kariyerim boyunca en büyük destekçim Samsung oldu”
Yarışın son beş yıllık kesintisiz şampiyonu Hasan Emre Musluoğlu, kendisine Samsung Mavi Kulaçlar ile koçluk kariyerinin yolunu açan Samsung’a müteşekkir olduğunu belirterek; “Uzun yıllarca profesyonel olarak yüzdüm. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde gençlerin yüzmeye daha çok teşvik edilmesi ve ihtiyaç duydukları imkanların artırılmasının, onların gelişimlerine önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Yüzme kariyerim boyunca en büyük desteği Samsung’dan gördüm; kendilerine çok teşekkür ediyorum. 2012 Olimpiyatlarında, York’ta Olimpiyat Meşalesi’ni taşıma şansına erişmem de Samsung sayesinde oldu. Yarışlardaki 3’üncü şampiyonluğumun ardından, Samsung, Olimpiyat Meşalesi’ni taşımak üzere beni davet etti. Hayatımdaki en unutulmaz gündü” dedi.

 

Musluoğlu, antrenörlük yaptığı Samsung Mavi Kulaçlar Takımı ile çalışma sürecini ve takımdan beklentilerini de şöyle aktardı: “Boğaz yarışı kolay bir yarış değil, ciddi bir antrenman gerektiriyor. Çok kısa bir süremiz vardı, işimiz çok zordu, haftada iki gün antrenman çok yeterli olmasa da, takım çok iyi bir gelişme kaydetti. Takımdaki herkes yarışı bitirdi ve güzel sonuçlar aldık. Bu yarıştan sonra 1 Ağustos’ta Çanakkale Gelibolu Yarışı var; ona katılacağız. Aslında, yüzücü olarak kariyerimi noktalamıştım, ama takıma destek vermek için ben de katılma kararı aldım. Yarışmayacağım, ama birlikte kulaç atarak hem taktiksel hem de manevi anlamda onlara destek vereceğim. Herkes erken bıraktığımı söyledi, ancak dünyada da uzun mesafe yüzücülerinin yıpranma payı çok olduğu için yüzmeye erken veda ederler. Bu yıl yarışı antrenör olarak dışarıdan izledim; bu da farklı bir heyecandı.”dedi.

📆 29 Temmuz 2015 Çarşamba 11:25   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR