MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Sarıkamış şehitleri Kartal’da anıldı
Sarıkamış şehitleri Kartal’da anıldı

Kartal Belediyesi ve Ardahan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin birlikte hazırlamış olduğu “Sarıkamış’tan Çanakkale’ye” adlı program ile Sarıkamış şehitleri Kartal’da anıldı.

 

Sunuculuğunu Güldür Bilgili’nin yaptığı geceye Kartal Belediyesi Başkan Vekili Gülcemal Fidan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ömer Fethi Gürer, Karyapsan Genel Müdürü Nizamettin Zorgül, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, İstanbul Ardahan İl Dernek Başkanı Psikolog Dr. Ahmet Demirbaş, İstanbul Ardahan İl Derneği Onursal Başkanı Cevdet Şentürk, Türkiye Azerbaycan Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu, Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Kartal Belediyesi birim müdürleri, hakimler ve birçok Kartallı katıldı.

 

Açılış konuşmasını İstanbul Ardahan İl Dernek Başkanı Psikolog Dr. Ahmet Demirbaş yaptığı gecede, İstanbul Ardahan İl Derneği Onursal Başkanı Cevdet Şentürk; Sarıkamış’ın tarihini anlatarak 45 yıl işgal altında kalan Türklere nasıl davranıldığını ve toprakların Misak-ı Milli sınırına geçişini anlattı.

Türkiye Azerbeycan Dernek Başkanı Sefer Karakoyunlu ise yaptığı konuşmada “Türkiye ile Azerbaycan, biz iki devlet tek milletiz. Her zorlukta birbirimize omuz vererek destek oluruz.” dedi.

 

Kartal Belediyesi Başkan vekili Gülcemal Fidan,  “Kartal Belediyesi ve Ardahan derneklerinin birlikte hazırladıkları bu program için emeği geçen herkese Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına  çok teşekkür ediyorum” diyerek gecenin anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.

 

Fidan, “1. Dünya Savaşı’nda Osmanlının yenilgisinin ardından başlayan toprak kaybına Elviye-i Selase toprakları da ekleniyor. Bu Elviye-i Selase toprakları Rusya’ya hibe ediliyor. Elviye-i Selase toprakları Ardahan, Akıska, Batum, Artvin, Kars’ın bulunduğu alana deniliyor. 45 yıl bu topraklar Çarlık Rusya’sının elinde kalıyor. Mustafa Kemal Atatürk ve Kazım Karabekir’in uğraşları sonucu Gümrü anlaşmasıyla tekrardan o topraklar Misak- ı Milli sınırları içerisinde kalıyor. O topraklardaki bu şuur bu tarih bilinci, bu anlayış kuşaktan kuşağa hep geçmiş ve oradaki kahraman Anadolu insanı bunu bilmektedir. Pozitif bilimin gerçek yüzü nasıl laboratuarsa, sosyal bilimlerinde gerçek yüzü tarihtir. Tarihi bilmediğiniz zaman yanılırsınız, tökezlersiniz. Osmanlının topraklarını kaybetmesi üzerine Kazım Karabekir toprakları bir insan vücuduna benzeterek İstanbul boğazları boğazımız kadar önemli; Kars , Ardahan, Batum bir ömür ilik kadar önemli diyerek memleketin toraklarını tek bir vücut olarak ifade ediyor.  Sarıkamış’ı anmak, Sarıkamış’ı anlatmak, o ruhu gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin görevi olsa gerek diyoruz. Misak-ı Milli sınırları içerisinde bizlere emekleri geçen bütün kahramanlarımızı, ordularımızı ve Sarıkamış’ta Doğu Anadolu’da kahramanca savaşan Kazım Karabekir Paşaları ve bütün şehitlerimizi minnetle anıyor, bu anlamlı günü bize kazandıran Kartal Belediyemize ve çok kıymetli Ardahan Derneklerimize, sivil toplum öğütlerine ve buraya katkı sunanlara, sanatçılarımıza, ozanlarımıza ve Timsal Karabekir’i de burada görmekten; Kartal Belediyesi’nde ağırlamaktan onur duyuyoruz. Sayın Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz adına herkese teşekkür ediyor ve minnetlerimi ifade ediyorum.” dedi.

 

Gece sinevizyon gösteriminin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Burhan Yıldrım, Maksut Feryasi Koca, Ahmet Şan Turan ve öğrencilerinin seslendirdikleri türkülerle devam etti. Kartal Belediyesi adına Kartal Belediye Başkan vekili Gülcemal Fidan ve Kartal Belediye Meclis üyesi Dila Damla Öner katılımlarından dolayı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’e Kartal Heykelciği takdim etti.

 

📆 23 Aralık 2014 Salı 12:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR