MENÜ ☰
ARTDUŞ
Haziran 2024
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Manşet, Sağlık, Sarıyer, Toplum » SARIYER’DE ENGELLİ ÇOCUKLARA DİŞ TARAMASI YAPILDI
SARIYER’DE ENGELLİ ÇOCUKLARA DİŞ TARAMASI YAPILDI

Prof. Dr. Türksel Dürgelgil ve İstanbul’un çeşitli üniversitelerinden diş hekimliği bölümü öğrencilerinin geliştirdiği Diş Sağlığı Taraması projesi bu yıl da Sarıyer Belediyesi EÇADEM bahçesinde hayata geçti. Ücretsiz olarak yapılan ve 200’e yakın engelli çocuk ve gençlerin katılım sağladığı taramada, hem diş kontrolü yapıldı hem de uygulamalı olarak evde diş bakımı eğitimi verildi.

Sarıyer Belediyesi’nde bu yıl da bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi EÇADEM’de eğitim alan engelli çocuklar için ücretsiz diş sağlığı taraması yapıldı. Diş Hekimi, Prof. Dr. Türksel Dürgelgil ve öğrencilerinin geliştirdiği engelli çocuklara ağız ve diş sağlığı bilinci aşılamak amacıyla başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocuklara yapılan diş sağlığı taramasında ön tanıların konulması ve plakların temizlenmesinin yanı sıra kişiye özel gerekli uygulamalar da yapıldı.

“BU PROJE BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLI”

Proje ile ilgili konuşan Diş Hekimi Prof. Dr. Türksel Dürgelgil, özellikle engelli çocukların diş çürükleri ve diş eti problemleri açısından riskli olduklarını ifade ederek, “Engelli çocuklarımızın kullandıkları ilaçları, dişlerini fiziksel engeller nedeniyle istedikleri gibi fırçalayamamaları gibi nedenlerle riskli grupta değerlendirerek için bazı materyallerle dişlerinin güçlenmesini ve çürümemesini sağlıyoruz. Fırçalama alışkanlığı ile ilgili gerekli hatırlatmaları yapıyoruz. Diş hekimi olacak genç arkadaşlarımızın minicik bir zaman ayırarak destek sundukları bu proje bizim için çok anlamlı. Biz ilk başladığımız günden beri bu projenin sürekliliğine önem verdik. Sarıyer Belediyemizin katkılarıyla projemiz sürekli devam edecek. Sarıyer Belediyesi’nin bu konuda yarattığı farkındalık ve liderliği için de Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Oktay Aksu ve tüm belediye çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜRKSEL HOCAMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Prof. Dr. Türksel Dürgelgil’e geliştirdiği anlamlı proje için teşekkür eden Sarıyer Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin Coşkun programda yaptığı konuşmasında, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da EÇADEM’li çocuklarımıza gösterdiği ilgi dolayasıyla Prof. Dr. Türksel Dürgelgil hocamıza ve bu çalışmada emeği geçen tüm genç doktorlarımıza Sarıyer Belediye Başkanımız Mustafa Oktay Aksu başta olmak üzere tüm belediye çalışanlarımızın teşekkürlerini iletmek istiyorum. Diş sağlığı konusunda çocuklarımıza her türlü özeni ve hassasiyeti gösteren Türksel hocamıza ben de bu değerli projesi dolayısıyla teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

📆 27 Haziran 2024 Perşembe 11:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR