MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » SEÇKİN KONAKLARI SİTESİ’NE ÇEVRE BİLİNCİ TOPLANTISI
SEÇKİN KONAKLARI SİTESİ’NE ÇEVRE BİLİNCİ TOPLANTISI

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşları bilinçlendirme kapsamında düzenlediği toplantıları sürdürüyor.

 

Kartal Atalar’da bulunan Seçkin Konakları Sitesi sakinleri ile gerçekleştirilen toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Belediye meclis üyesi Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars ve Atalar Mahalle Muhtarı Erhan Gülmüş katıldı.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi’nin yapmış olduğu 230 projeyi paylaşarak, önümüzdeki dönemde belediyenin yapacağı çalışmaları da kısaca anlattı. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’ın da çevre bilinci ve çevreye yönelik yapılan hizmetleri paylaştığı toplantıda Atalar Mahalle Muhtarı Erhan Gülmüş de mahalle bazında yapılan çalışmaları ve yapılacak olan faaliyetleri anlattı.

 

Sağlıklı yaşam sağlıklı çevre ile olur kuramıyla, her geçen gün çevrenin önemi konusundaki hassasiyet ve farkındalığın ilçede hızla yaygınlaştığını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, “Kartal Belediyesi olarak, çevre ve halk sağlığını önceliklerimizin ilk sırasına yerleştirdik. Çünkü huzurlu bir yaşamın ve mutlu bir toplumun temel dayanaklarından birinin de temiz bir çevre de yaşama olanağı olduğuna inandık. Pazar için kullandığımız torbalarımız ve hatta doğa dostu oyuncaklarla doğaya ve çevreye olan duyarlılığımız günden güne artmakta, hem kaçınılmaz hem de elzem olmaktadır. Dünyamız hızla önüne geçilemeyen çevre sorunları ile karşı karşıya kalmış ve ekolojik denge bozunmaya başlamıştır. Artan kuraklık , mevsim dengesizlikleri, salgın hastalıkları  ile birlikte  önüne geçilmesi sadece biz insanların elinde olan döngüsel bir zincir içerisine girilmiştir. 2013 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapmış olduğu “En Temiz Şehir’’ yarışmasında, çevre ile ilgili yapmış olduğumuz, gerek geri kazanım, temizlik, parklarımız ve pek çok projemizin kriter olduğu yarışmada ikincilik ödülü aldık” diye konuştu.

 

Doğa dostu ürünlerle farkındalık yarattık

 

Çevre duyarlılığının çocuk yaştan başladığı bilinciyle  geleceğimiz olan çocuklarımızın okullarında bilgilendirme çalışmaları yapıldığını,  doğa dostu ürünlerin (kalem, defter, çanta, tohumlu kitap ayıracı.vb) hediye edilerek farkındalığı artırmayı sağladıklarını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars,  bilgilendirme çalışmalarının Kartal’ın genelinde uygulandığını da söyledi. Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında ve 22 Mart Dünya Su Günü’nde su tasarrufuna dikkat çekmek için hafta boyunca etkinlikler düzenlendiği  de belirtti.

 

7’den 70’e atığını getir kitabını götür kampanyası devam ediyor

 

Yapılan toplantı kapsamında Temmuz ayında ilçede başlatılan, kitap okuma alışkanlığını yeniden edindirmek ve doğaya katkı sağlamak adına başlatılan  “7‘ den 70’e atığını getir kitabını götür’’ kampanyası da  anlatıldı. Kampanya kapsamında 7 adet pil, 7 adet cam şişe, 7 adet gazete, 7 adet plastik şişe, miktar gözetmeksizin atık yağ, lastik, elektronik atıklarını belediyeye  getiren vatandaşlara kitap hediye edildiği ve projeler hakkında bilgilendirme çalışmaları yapıldığı belirtildi. İlçe genelinde yıl boyunca özellikle çocuklara yönelik çevre yarışmaları ( doğa dostu torba tasarımı, ambalaj atıklarından geri dönüşüm kutusu tasarımı, atık yağ toplama, elektronik atık toplama, çevre temalı kısa film, resim, fotoğraf ..) ve kampanyalar düzenlendiği de belirtildi.

 

1 ton geri dönüştürülmüş kağıt 17 ağacın kesilmesini engelliyor

 

Seçkin Konakları Sitesi sakinleri ile yapılan toplantıda kırmızı solucan gübresi projesiyle organik atıkların geri dönüştürülmesi de detaylarıyla paylaşıldı. Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılmasının çevre kirliliğinin engellenmesi açısından önemi vurgulanırken; kullanılmış kağıdın tekrar kâğıt imalatında kullanılmasının hava kirliliğini %74-94, su kirliliğini %35, su kullanımını %45 azaltabildiği de vurgulandı.

1 ton geri dönüştürülmüş kağıdın 17 yetişkin ağacın kesilmesini engellediği de belirtildi.

 

Altı yılda on binlerce ağacın kesilmesini engelledik

 

Kartal Belediyesi’nin çevreci yaklaşımları ve bilinçlendirme kampanyalarıyla; ilçede kentlilik ve çevre bilincine sahip bireyler tarafından yavaş yavaş  yaşam tarzı haline getirildiği,  kaynağından ayrı toplama bilinciyle altı  yılda on binlerce ağacın  (266.554) kesilmesinin engellendiği de toplantı kapsamında vatandaşlarla paylaşıldı.

 

Seçkin Konakları Sitesi sakinleri yapılan toplantı sonrasında başta Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz olmak üzere, Kartal Belediyesi’ne ve çalışanlarına teşekkür etti.

 

📆 02 Aralık 2014 Salı 14:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR