MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Üsküdar » “ŞEHRİM ÜSKÜDAR” YARIŞMASININ TANITIM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ
“ŞEHRİM ÜSKÜDAR” YARIŞMASININ TANITIM PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediyesi, “Şehrim Üsküdar” yarışmasının tanıtım programını 4 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirdi.

 

Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen yarışmada tarih, kültür ve sanat şehri Üsküdar’ın kültürel, tarihi ve mimari dokusunun yeni nesiller tarafından da bilinmesi, Üsküdar’da sahip olunan imkânların farkındalığının ve kullanımının arttırılması amaçlanmıştır.

4 Yılda Dört Dörtlük Eserler tanıtım filmi gösterimiyle başlayan programa Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, okul müdürleri, öğrenci meclisi başkanları ve okul aile birliği üyeleri katıldı.

Programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bu özel günde Üsküdar’ın ilim, irfan ordusunu ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üsküdar’ımızdaki eğitim camiamızın özeti burada. Kültür ve sanat şehri olan Üsküdar’ımızın merkezi belediyemizde sizlerle birlikte olmak bizim içinde ayrı bir mutluluk. Evliya Çelebi Seyahatnâme’sinde Üsküdar ile ilgili “Her dönem mamur şehir” ifadesini kullanmıştır. Bir ilim, sanat, tarih, edebiyat anlamında mamur anlamına gelmektedir ki gerçekten Üsküdar böyle bir şehirdir. Üsküdar’da yaşamak ayrı bir mutluluk ama güzel şehrimize hizmet etmek bizim için ayrı bir ihsandır. Üsküdar’da nefes alan Üsküdar’a nefes vermeli, diye çok sık kullandığımız bir sloganımız var. Bu şehre nefes verecek en öncü isimler çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve velilerimizdir. Bu şehre nefes vereceksek önce şehrimizi tanımamız lazım,“ ifadelerini kullandı.

📆 05 Nisan 2018 Perşembe 13:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR