MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kartal, Manşet, Toplum » ”Sektöründe Tek İsim Elif Meşrubat”
”Sektöründe Tek İsim Elif Meşrubat”

ÖNCE İNSAN DİYEREK GELEN BAŞARI

İçecek sektörünün öncü firmalarından Sırma grup Anadolu yakası dağıtıcı bayi Elif Meşrubat Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkan’ı Recep Tıngırdan kısa zamanda ulaşılan başarı öyküsünü dinlemek istedik. Kendiside bizi kırmayıp sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

 

Recep Tıngır bizlere şunları söyledi; Şirketimizi 2016 yılın başında kurduk. Yeni bir firma olmamıza rağmen son iki yılda hızlı ve yoğun bir tempoyla çalışarak şirketimizi sektörün en önde giden isimleriden olan bir şirket haline getirdik.Gerek Anadolu yakasında, gerekse İstanbul’da başarılarımızdan söz ettirmeye başladık.

Şirketimiz yeni bir firma ama kardeşim Suat Tıngır’da bende yaklaşık 17-18 senedir bu sektördeyiz. İlk olarak sırma grupta başladığımız iş hayatımızda ben lojistik,pazarlama,muhasebe bölümünde yani geride işin mutfağında kalmayı tercih ettim. Suat Tıngır işin tamamiyle satış ve pazarlama bölümünde kendini geliştirdi ve sektör piyasasında adeta bir marka haline geldi. Şartlar zamanla bizi kendi işimizi kurmaya itti ve baştada da söylediğim gibi 2016 yılbaşında Elif Meşrubatı kurduk.

uzun süredir bilgi ve tecrübemizle 2018 yılında kendi ürünlerimizi piyasaya sürmeye başlayacağız.Kalite, ambalajlı su ürünlerini satan Elif Meşrubat Gıda olarak ambalajlı su sektörünün lider şirketi olma sorumluluğunu taşıyoruz.

ÖNCE İNSAN DİYEREK BU BAŞARIYI SAĞLADIK

Amacımız müşterilerimize güler yüzlü ve deneyimli kadromuzla kısa sürede siparişini ulaştırmak, müşterilerimizden gelen öneri ve şikayetleri dikkate alarak hızlı ve doğru çözümler üreterek kaliteli hizmet vermektir.

Ürünlerini sattığımız firmaların mallarını modern teknoloji kullanarak sağlıklı ve güvenilir bir şekilde ulatırıyoruz.
Şirketimizin en önemli amacı önce insan memnuniyetidir. Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın bizden hoşnut olmaları kazanacağımız milyarlarca liraya bedeldir bizim için.

19 Ocak 2016 yılında bir kamyonla başladık biz bu işe çok şükür şu an 24 araca çıkardık.15 tanesi satış pazarlama bölümüzdeki arkadaşlarımızın kullandığı otomobil,sevkiyatta 6 kamyonumuz, 2 minübüs ve 1 tanede doblomuz var. Şirketi kurduğumuzdan bu güne olmayacak şeyler oldu ama biz çok şükür her gecen gün büyüdük. Son yıllardaki ekonomik kriz, darbe girişimi gibi olumsuzluklar bizi etkilemedi.

Kazandığımız her kuruşu şirketimize yatırdık. Şirketimizin klısa sürede bukadar büyümesinde en büyük etken Suat Tıngır, piyasadaki güvenililirliği, iş bilirliliği bizlere çok şey kattı. 27 -28 tane bayiliğimiz vardır ama hiç birinde teminatımız yoktur bu piyasada teminatı olmadan bayilik alabilen bizden başka bir firma yoktur. Kardelen su, çene suyu, sırma grup , Beyoğlu gazozları gibi kaliteli ürünleri satıyoruz.

SAMSUNDAN 50 SENE ÖNCE ÇIKIP GELEN BİR AİLEYİZ

Aslen Samsunluyuz, babamız 50 sene önce İstanbul’a gelmiş bende , kardeşimde burada doğduk Maltepeliyiz, çocukluğumuz, gençliğimiz Maltepede geçti şu andada Maltepede ikamet ediyoruz.

SİYASETE SICAK BAKMIYORUM

Siyasete sıcak bakmıyorum,bulunduğumuz sektörde siyasi renginizi belli etmek çok doğru değil birazda ondan uzak durudm siyasetten.

Maltepe spor kulubünde Başkan yardımcısıyım. Sporu çok seviyorum Beşiktaş spor kulubünede üyeyim ailecek Başiktaşlıyız fanatiklik derecesinde.

Siyasetten uzağım dedim ama Türkiye’de yaşayan her vatandaş gibi önümüzdeki yapılacak olan seçimleride takip ediyorum ve sonuçların kim kazanırsa kazansın bir an önce ekonomik darboğazı ortadan kaldırmaları gerektiğini düşünüyorum. Halka kim daha iyi hizmet edecekse o gelsin. Maltepeliyiz dedim , maletepe’de CHP iktidarının iyi işler yaptığını düşünüyorum ve Belediye başkanımızı bu konuda tebrik ediyorum.

STK’lara destek vermeye çalışıyoruz, etkinliklerine katılıyoruz, su ve meşrubat desteği veriyoruz, Ramazanlarda verilen iftar yemeklerinide ürünlerimizle destek vermeye çalışıyoruz.

ÇALIŞANLARIMIZ BİZLER İÇİN ÇOK ÖENMLİDİR

Personelimizle iyi anlaşıyoruz, onlarda bizler ne yapıyorsak yapsın istiyoruz, hafta sonları da arabaları altlarında kalıyor ve asla km sorgulamıyoruz, sadece bizlere nereye gideceklerini söylesinler yeter.

Netice itibari ile kardeşimde bende şu an sahip olduğumuz ne varsa bizlere Allahın emaneti olduğunu düşünüyoruz, bencil değiliz kazandıkça paylaşmayı seviyoruz ve herşeyden önce insan menfaati diyoruz…..

Sizlerede çok teşekkür ediyorum, bzilere bu imkanı verdiğiniz için sizin aracalığınızla okuyucularınızın ve Tüm islam aleminin Mübarek Ramazan ayınının hayırlar içerisinde geçmesini dilerim.


Haber-Foto: Murat Karaca

Galeri
📆 17 Mayıs 2018 Perşembe 17:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR