MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kadıköy, Manşet, Politika, Toplum » Selami Öztürk A.Adaylığını Açıkladı.
Selami Öztürk A.Adaylığını Açıkladı.

Öztürk “Tecrübem ve çözüm önerilerimle adayım. Sıra dışı bir milletvekili olacağım”

 

Kadıköy eski Belediye Başkanı Avukat Selami Öztürk, 7 Haziran seçimlerinde CHP İstanbul 1.Bölgeden milletvekili aday adaylığını açıkladı. Ön seçime girecek olan Öztürk, “Yerel yönetimlerdeki deneyimlerim ve çözüm önerilerimle yeniden hizmet için adayım” dedi. Öztürk, CHP’nin umudun ve direncin partisi olmak zorunda olduğunu da kaydederek, ön seçim sonucu ne olursa olsun, 8 Haziran sabahına kadar CHP’nin iktidarı için çalışacağını söyledi.

 

CHP Kadıköy İlçe Örgütü’nde milletvekilliği aday adaylığını açıklayan Öztürk,8 Haziran sabahının CHP ve Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacağını kaydederek, sonuç ne olursa olsun, CHP’nin iktidara gelmesi için mücadeleye devam edeceğini söyledi. Öztürk şöyle konuştu:

 

“7 Haziran milletvekilliği seçimi için örgütümüz ön seçim dedi. Ön seçim kararı örgütten geldi. Örgütümüzün en doğru kararı vereceğine yürekten inanıyorum. 8 Haziran hem CHP için hem de Türkiye için bir dönüm noktası olacaktır. Deneyimimiz ile ortaya iyi bir kadro çıkacaktır. Umudunu hükümetin başarısızlığına bel bağlayan değil, gücünü kendi programında ve kadrosunda taşıyan Cumhuriyet Halk Partisi’ne iktidar yolu ardına kadar açıktır. CHP umudun ve direncin partisi olmak zorundadır. CHP iktidar yolunu kendi açacaktır. Ben seçilirsem sıra dışı bir milletvekili olacağım, halkın, örgütün sorunlarını gündeme getirip çözümüne odaklanacağım. Bunun için söz veriyorum”

 

“DİRENCİMİZİ ARTTIRMAK ZORUNDAYIZ”

 

Haziranda yapılacak seçimin öneminin büyük olduğunu da vurgulayan Öztürk, Türkiye’nin tek bir adam yönetimine gittiğini, demokratik-laik hukuk devletinin yok olduğunu, bütün kurumların yıpratıldığını söyledi. Öztürk ekleyerek,

“Biz Atatürkçüyüz, Biz Mustafa Kemalciyiz, Biz Altıokçuyuz. Bunlardan başka da hiç bir şeye ihtiyacımız yok. Direncimizi arttırmak zorundayız. Umutlarını kendi başarısına bağlayan CHP`nin gücü önünde kimse duramaz.” Dedi.

 

 

Yıllardır yerel yönetimlerde sayısız örnek proje ile Kadıköy Belediyesi’nde CHP’nin oylarını yüzde 27’lerden yüzde 70’lere taşıyan yönetimin belediye başkanı olarak deneyim ve çözüm önerileriyle CHP’nin hizmetinde olmaya yeniden aday olduğunu kaydeden Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İç barışı herkesi kucaklayan CHP sağlar, Kürt meselesini, özgürlüklerden yana olan CHP çözer. Gelir dağılımdaki eşitsizliğin, işsizliğin, işverenin korkusunun önüne CHP geçer, çalışanların iş güvenliğini ve sağlıklı ekonomik büyümeyi CHP sağlar. Kadınların, engellilerin, emekli ve yaşlılarımızın rahat yaşamının ve çocuklarımızın geleceğinin güvencesi CHP’dir. Doğanın ve kamusal alanların talanını CHP iktidarı durduracaktır. Buradan söz veriyorum. Bu seçimin sonu ne olursa olsun 8 Haziran sabahına kadar her kesimle el ele çalışacağım. Dik duracağız, yılmayacağız.”

 

NUHOĞLU VE DİĞER ADAY ADAYLARI DA YALNIZ BIRAKMADI

Öztürk’ün aday adaylığını açıkladığı CHP Kadıköy İlçe Örgütü’ndeki toplantıya partililer, Kadıköy Belediyesi gönüllüleri ve Kadıköylüler yoğun ilgi gösterdi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun da gelerek destek verdiği aday adaylığı açıklama toplantısında Öztürk’ün konuşmaları sık sık alkışlarla kesildi. Toplantıya 1.Bölgeden aday aday olduğunu açıklayan aralarında milletvekili Kadir Gökmen Öğüt’ün de  bulunduğu çok sayıda aday adayı katıldı.

Etiketler:
📆 04 Mart 2015 Çarşamba 14:00   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR