MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA DAĞITILDI
SOKAK HAYVANLARI İÇİN MAMA DAĞITILDI

Kartal Belediyesi, kar yağışı nedeniyle yiyecek ihtiyacını karşılamakta zorlanan sokak hayvanları için mama dağıtımı yaptı. Kartal’ın 20 mahallesinde belli noktalara kuru mama bırakan Kartal Belediyesi, hayvanların aç kalmamaları için 30 ton mama tedarik ederek 10 tonunu barınaklara verirken 20 tonunun da kış boyunca sokak hayvanları için kullanılacağını açıkladı.

 

Kartal Belediyesi yetkilileri ve gönüllü vatandaşlar,  Aydos Ormanı’na da soğuk hava şartları nedeniyle açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanları için mama bıraktı.

 

unnamed (2)

KIŞ BOYUNCA HAYVANLAR AÇ BIRAKILMAYACAK
Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Çoban, “Bizim yıl boyu olan çalışmamız ihtiyaç doğrultusunda yazın su desteği şeklinde olurken kışın da özellikle sadece evcil hayvanların değil yabani hayvanların da aç kalmaması için kuru mama şeklinde desteğe devam ediyoruz. Hayvanlar burada aç kalmasın, yaşamlarını idame ettirsinler diye böyle bir çalışmayı yapıyoruz. Bu maksatla kış boyu yetecek kadar kuru mama stokladık. Havanın özellikle zor olduğu koşullarda bu şekilde destek veriyoruz ve bu devam edecek” dedi.

 

 

PROJEYE GÖNÜLLÜLER DE KATKI SAĞLIYOR

Çoban, “İlçe genelinde tedaviye ihtiyacı olanları kliniğimizde tedavi etmeye devam ediyoruz ama gıda ihtiyacı olan hayvanlar için özellikle ormanlık alanlara mama bırakmaya ve Kartal Belediyesi’nde kayıtlı olan 200 civarında yerel hayvan gönüllüsü eliyle de her noktada desteğimiz devam edecek” diye konuştu.

unnamed (3)

HAYVANSEVERLER DE UYGULAMAYI DESTEKLİYOR

Uygulamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen vatandaşlar, “Karda kışta sokak köpekleri insanlardan gelecek yardımlarla kışı geçirerek hayatta kalacaklar. Kartal Belediyesi’nin onlara sahip çıkarak yemek vermesi duyarlı bir davranış. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e bu duyarlılığından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu yardım bizi çok mutlu etti” dediler.

 

Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kartal Belediyesi personeli ve ilçedeki hayvansever gönüllüler aracılığıyla 15 ton köpek maması, 5 ton da kedi maması olmak üzere toplam 20 ton mama, sokak hayvanlarına dağıtılacak. Ayrıca barınakta yaşayan hayvanlara da 10 ton mama verileceği belirtildi.

Galeri
📆 08 Ocak 2015 Perşembe 11:19   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR