MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Somalı çocukların Boğaz keyfi
Somalı çocukların Boğaz keyfi

İstanbul hayalleri gerçeğe dönüştü.

 
Maltepe Belediyesi’nin desteğiyle İstanbul’a gelen Soma maden şehitlerinin çocukları, düzenlenen Boğaz turunda gönüllerince eğlendi. Çocuklara eşlik eden Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Maltepe’de belediye başkanı olan bir kardeşiniz var. 550 bin Maltepeli hemşeriniz ve kapılarımız size daima açık. Sizlerin ve çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek bizler için büyük bir onurdur” dedi.
“Soma’nın Hayalleri Var” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Maltepe Belediyesi’nin katkılarıyla İstanbul’a gelen Soma maden şehitlerinin çocukları, Maltepe’den hareket eden tekneyle Boğaz turuna çıktı. Başkan Ali Kılıç ile birlikte şarkı söyleyen, martılara simit atan, İstanbul ve denizin tadını çıkaran çocuklar, gönüllerince eğlendi. Çocukların Ali Kılıç’a sevgi gösterisinde bulunmaları ve sürekli sarılmaları dikkat çekti. Çocuklarla ve ailelerle tek tek ilgilenen ve hayallerini soran Kılıç, konuşmasında şunları söyledi: “Allah bize bir daha böylesi acılar yaşatmasın. Hayat devam ediyor. Maden şehitlerimizin bizlere bıraktığı sizlerin hayalini gerçekleştirmek hiçbir mutluluğun yerini tutmaz. Şunu asla unutmayın, Maltepe’de belediye başkanı olan bir kardeşiniz var. 550 bin Maltepeli hemşeriniz ve kapılarımız size daima açık. Sizlerin ve çocuklarımızın yüzündeki mutluluğu görmek bizler için büyük bir onurdur.”

 
HAYALLERİ GERÇEK OLDU

 
Kılıç, İstanbul’un aşkların, imparatorlukların ve unutulmaz sevdaların başkenti olduğunu ifade ederek, “Sizlerİ ağırlamak ve hayallerinizi gerçek kılmak, oldukça güzel bir duygu. Burada birçok tarihi mekanı ve alanı gezeceksiniz. Önemli olan gönüllerimizin bir olması. Bu birliktelik sağlanırsa, aşamayacağımız hiçbir engel yok” diye konuştu. Hayallerinin peşinden İstanbul’a gelen Somalı çocuklar ve aileleri, Oyuncak Müzesi, Aqua Florya, İstanbul Akvaryum, Miniatürk, Koç Müzesi, Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya ile Hidiv Kasrı’nı gezecekler.

📆 12 Ağustos 2015 Çarşamba 16:10   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR