MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ataşehir, Belediye, Genel, Manşet, Toplum » SPOR FARKLILIKLARIN AYNI TRİBÜNDE KUCAKLAŞTIĞI BİR OLGUDUR
SPOR FARKLILIKLARIN AYNI TRİBÜNDE KUCAKLAŞTIĞI BİR OLGUDUR

Türk sporundaki altyapının durumu Ataşehir’de düzenlenen “Spora Dair Her Şey Ataşehir’de Konuşuluyor” panelinde tartışıldı. Türkiye’de altyapı denince akla ilk gelen kulüplerden Altınordu’nun Başkanı Seyit Mehmet Özkan, TASKK Başkanı Ali Düşmez, TFF Genç Oyuncular Gelişim Müdürü Cem Pamiroğlu ve TBF’den Hakan Şahin, geleceğin sporcularını yetiştirmek için neler yapılması gerektiğini konuştu.

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Amatör Spor Kulüplerinin ortaklığıyla düzenlenen “Spora Dair Her Şey Ataşehir’de Konuşuluyor” paneline spor dünyası büyük ilgi gösterdi. “Türk Sporunda Altyapı” konusunun daha yoğun görüşüldüğü panelin konukları Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı ve TFF Yönetim İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, TFF Genç Oyuncular Gelişim Müdürü Cem Pamiroğlu ve TBF Yurtiçi Faaliyetler Sorumlusu Hakan Şahin oldu. Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) düzenlenen panelin moderatörlüğünü ise TSYD İstanbul Şube Başkanı Arif Kızılyalın yaptı.

Ataşehir’de ilki gerçekleştirilen spor paneli hakkında açıklamada bulunan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Çok önemsediğimiz spor konusunu, bu tarz etkinlikleri artırarak sporseverlerle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. Panelin açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ise, “Genç ve yeni bir belediye olmamıza rağmen, kurulduğumuz ilk andan itibaren ilçemizdeki spor kulüpleriyle işbirliğine başladık. Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Birliğiyle birlikte ilçemizde bulunan 19 amatör spor kulübüne yardımlarda bulunduk. Kulüplere tesis binalarının onarımı ve iyileştirmeleri, malzeme desteği ve nakdi yardım olarak destek veriyoruz. Aynı zamanda, Belediyemizin düzenlediği Yaz ve Kış Spor Okullarımızla; futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, kick boks, tekvando ve jimnastik gibi farklı spor dallarından yılda 5 bin çocuğun faydalanmasını sağlıyoruz” dedi.

“Esas görevimiz; iyi, güzel, dürüst insan yetiştirmektir”

Panelde konuşan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyon Başkanı ve TFF Yönetim İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Türkiye’de futbolda 98 bin müsabaka oynandığını, bunun sadece 3 bin 370’inin profesyonel müsabaka, geri kalan 95 bin müsabakanın ise amatör olarak yapıldığını söyledi. 81 ilde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bulunduğunu ifade ederek amatör spor kulüplerinin büyüklüğünü anlatan Ali Düşmez, “Spor; zenginle fakirin, siyahla beyazın, farklı etnik özelliklerin aynı tribünde buluştuğu, kucaklaştığı bir olgudur” dedi.

Konuşmasına devam eden Ali Düşmez, “Milli sporcular yetiştirmeye çok ihtiyacımız var ancak esas amacımız, esas görevimiz; toplum tabanında milyonlara spor yaptırarak ve sevdirerek, kardeşliğin ve barışın tesisini edebilmek ve iyi, güzel, dürüst insan yetiştirmektir. Sporda şiddete bulaşan

📆 17 Kasım 2017 Cuma 20:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR