MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Kültür-Sanat, Manşet, Toplum » “SU’DAN İŞLER” Resim Sergisi
“SU’DAN İŞLER” Resim Sergisi

Dilşad ATASOY, Günsu SARAÇOĞLU, Saim ALTUNCU

2 Aralık 2015 – 2  Şubat 2016
Kokteyl: 2 Aralık Çarşamba 18.00-20.00

Metropoldoctors Levent- Şeli Art Project işbirliğiyle biraraya gelen, Ressam Dilşad ATASOY, Ressam Günsu SARAÇOĞLU, Ressam Saim ALTUNCU’nun; “SU’DAN İŞLER’” isimli resim sergisi Şeli Art Project işbirliğiyle Metropoldoctors Levent’te tüm sanatseverlerle buluşuyor.

Sergi; sanatçıların son dönemdeki suluboya tekniğiyle hazırladıkları eserlerinden oluşmaktadır. Sergi açılışı, 02 Aralık 2015 saat: 18:00 – 20:00 arasında gerçekleşecektir. Sanatçıların eserleri, Metropoldoctors Levent’te 02 Şubat 2016 tarihine kadar sanatseverler tarafından izlenebilir…

Neden “Su’dan İşler”…?

“Su’dan İşler” Resim Sergisi için bir araya gelen Ressam Saim Altuncu, Dilşad Atasoy ve Günsu Saraçoğlu projeye ilişkin düşüncelerini şu sözler ile tarif ediyorlar:

“ Bizler sanatı günlük yaşamımızın rutin bir parçası olarak görüyoruz.
Resim ve sanat bizim için bir iş olmanın ötesinde bir yaşam şeklidir. Eserlerimiz; bizim duygularımızın, düşüncelerimizin, eleştirilerimizin ve sıra dışı düşlerimizin yansımalarından ortaya çıkmaktadır.

Bu projede bir araya gelmemizin en önemli öncülü; eleştirel ve kalıplaşmış düzene karşı naif duruşumuzun ve fikirlerimizin yakın olması, sistemin tüm dayatmalarının dışında bir hissiyat içerisinde üretmeye devam ediyor olmamızdır.

“Su’dan İşler” adı; mevcut pazarlama, tanıtım ve reklam algılarına bir tepkidir aynı zamanda…  Amacımız sistemin bütün bu dayatmalarını al aşağı edercesine sanatseverler için sadece bizden yansıyanları içtenlikle sergilemek ve paylaşmaktır. Sanatın iyileştirici gücüne en çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde bu paylaşımların önemli olduğunu düşünüyoruz.

Metropol Doctors / Levent
Adres: Levent Çarşı, Lilyum Sokak No: 6/1
Levent – İstanbul
Tel.: 0212 2781648

 

Sanatçılar “Su’dan İşler” Resim Sergisi ile ilgili bireysel düşünceleri şu sözler ile ifade etmektedirler.

SAİM ALTUNCU

Son dönemde Türkiye’nin önde gelen suluboya ustaları arasına adını yazdıran Ressam Saim Altuncu sanata bakışını şu sözleri ile açıklamaktadır:

“Suluboyanın özgürlükçü, başına buyruk bir yapısı var. Onu dengeleyen siz oluyorsunuz. Suluboyada pişmanlık yoktur. Geriye dönüş olmaz, kararlılık gerektirir. Suluboya süprizlere açık bir teknik. Su ile boyanın dengesini kurmak, kağıdın buna vereceği cevabı hesaplamak ve istenilen efektlere ulaşmak zaman ve çalışmayı gerektiriyor. Deneyimledikçe bu alanda  gelişiyorsunuz…”
“Su’dan İşler” Resim Sergisinde bu referanstan hareketle son dönemde ürettiğim eserlerimi sanatseverler ile paylaşmaktan memnuniyet duymaktayım.

DİLŞAD ATASOY

Resimlerimde doğanın güzelliklerine suluboyanın şeffaf, akışkan ve tesadüflere açık yapısıyla yorum getirmeye çalışıyorum. Suluboyanın bu özelliği beni hem özgürleştiriyor hem de heyecanla çalışmamı sağlıyor. Resim yapmak benim için varolmamın ve kendimi yenilemenin bir yolu. Bu heyecanımı ve enerjimi boya ve su ile kağıda aktararak oluşturduğum Su’dan İşler’imi sizlerle paylaşabildiğim için çok mutluyum.

GÜNSU SARAÇOĞLU

Ressam Günsu Saraçoğlu; hayata ve sanata bakışının paralellik içerisinde olduğunu şu sözleri ile tarif etmektedir.: “ Resim; kendimi hiç zorlamadan kurallarını zorlayabildiğim bir alan olma özelliğini her zaman korumuştur. Günlük yaşamım ve bu alanda ürettiğim resimler ve projeler doğal bir akış oluşturmaktadır.”

“Su’dan İşler” Resim Sergisi projesinde, alanında önemli iki sanatçı olan Saim Altuncu ve Dilşad Atasoy ile birlikte yer alma ayrıcalığına sahip olmaktan dolayı çok memnuniyet duymaktayım.

 

📆 27 Kasım 2015 Cuma 18:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR