MENÜ ☰
ARTDUŞ
Eylül 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Sultanbeyli, Toplum » Sultanbeyli Madde Bağımlılığına Savaş Açtı
Sultanbeyli Madde Bağımlılığına Savaş Açtı

Sultanbeyli Belediyesi’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle hayata geçirdiği ‘Ben de Varım’ projesinin tanıtımı yapıldı. Madde bağımlılığına karşı özellikle gençleri bilinçlendirmeyi hedefleyen proje yoğun ilgi gördü.

 
Sultanbeyli Belediyesi’nin “Hayat seni çağırıyor, sen neredesin” sloganıyla faaliyete geçirdiği “Ben de Varım” projesi madde bağımlılığına karşı savaş açtı. Projenin tanıtımı Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Projeyle ilgili tanıtım filminin izletildiği programa gençler yoğun ilgi gösterdi.
İSTKA tarafından desteklenmeye hak kazanan proje özellikle lise çağındaki gençlerin madde bağımlılığına karşı bilinçlenme

sini hedefliyor. Proje kapsamında kurulacak olan atölyeler ve merkezler hem gençleri madde bağımlılığından koruyacak hem de ailelerini bilinçlendirecek.
Projeyle ilgili bilgi veren Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Biz burada daha önce ‘Hayatı Seviyorum’ projesinde özellikle uyuşturucu noktasında evlatlarımızı bilinçlendirmek için ‘Hayatı Seviyorum’ projesi gerçekleştirmiştik. O projede ortaokul öğrencileri okula gitmeyen, sokaklarda olan daha ziyade kötü alışkanlıklara bulaşma ihtimali yüksek olan gençlerimize dönük bu çalışmamız çok başarılı bir şekilde yapıldı ve devam ediyor. Şimdi ‘Ben de Varım’ projesinde lise öğrencisi arkadaşlarımızla çalışacağız” dedi.
“DERDİMİZ, GENÇLERİN HAYATLARINI KURTARMALARI”
Gönüllü 100 üniversite öğrencisi gencin projeye destek vereceğini vurgulayan Başkan Keskin, “Fatih gençlik merkezimizde gençlerimizin ilgisini çekecek çeşitli branşlarda gençlerimizin hayata tutulma noktasında yardımcı olacağımız branşlarımız olacak. Bizler de kardeşlerimizin geleceğini düzenleyebilmek için onlara bir ağabeylik yapmaya çalışıyoruz. Tüm derdimiz onların hayatlarını kurtarmaları, ülkemize, milletimize faydalı birer genç olmalarıdır” şeklinde konuştu.

 
‘Ben de Varım’ projesini başlattığı için Sultanbeyli Belediyesi’ne teşekkür eden Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı Genel Sekreteri Mehmet Duman ise, “Ülkemizin geleceği gençlerin sahiplenilmesi çok önemli bir husus. İstanbul genelinde bütün ilçelerde benzeri faaliyetleri gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Bundan önce benzeri programları birkaç ilçede yaptık. Burada da proje içerisinde proje ortağı olmaktan son derece mutluluk duymaktayız. İstanbul’umuzun güzide ilçelerinden Sultanbeyli’nde böyle bir projenin gerçekleştiriliyor olması ayrıca hepimize gurur veriyor” ifadelerini kullandı.

📆 06 Ocak 2016 Çarşamba 10:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR