MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Sultanbeyli, Toplum » “Sultanbeyli’yi El Birliğiyle Kalkındırmaya Devam Edeceğiz”
“Sultanbeyli’yi El Birliğiyle Kalkındırmaya Devam Edeceğiz”

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin personelle toplantı yaptı. İlçedeki güncel konuları değerlendiren Başkan Keskin, “Çalışmalarımızla ilçemize değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Belirli aralıklara personelle buluşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde toplantı düzenledi. Sultanbeyli’de yapılan çalışmalar için personele teşekkür eden Başkan Keskin, “Bütün zorluklara göğüs gererek 2009 yılından bu yana canla başla çalışan, her bir mahallemizin her bir köşesine hizmet götürmeye gayret eden, bununla birlikte kalpleri kötülük dolu, zihinleri karanlığa batmış kesimler tarafından ötekileştirmeye çalışılan Sultanbeyli’yi, İstanbul’un örnek ilçelerinden biri haline getirdiysek şüphesiz ki bunda payınız fazladır. Bu sadece benim başarım değil, hepimizin başarısıdır. Başarı sahip çıkıldığında, birlik ve beraberlik ruhu tesis edildiğinde anlam kazanır. Bu inşayı beraber hareket ederek sağladığımız için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Gayretleriniz, emekleriniz, alın teriniz ve en önemlisi dualarınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bizim yürüdüğümüz yol sanmayın ki 11 yılı aşan bir yoldur. 1071 yılından bu yana yürüyen, İstiklal Savaşı’yla, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı direnişiyle devam eden, onuruyla yaşamak için şehitliği göze almış bir milletin, asil bir ecdadın torunlarıyız. Yaptığımız her çalışmada, fikirde, hizmette ve projede esas aldığımız güç bu medeniyetimizin ve ecdadımızın tarihler boyu paslanmayan azmidir.” dedi.

“Belediyenin Görevi Sadece Çöp Toplamak Değildir”

Belediyenin görevinin sadece çöp toplamak olmadığını vurgulayan Başkan Keskin, “Bizim sadece görevimiz çöp toplamak, kaldırım yapmak, kültürel faaliyetlerde bulunmak değildir; bu ilçede elimizin ulaşabildiği tüm mazlumları koruma gibi bir görevimiz de vardır. Bu sorumluluğumuz, tarihimizden aldığımız derslerle mevcuttur. Hatta sadece bu ilçe değil, Sultanbeyli’den başlayarak tüm dünyayı daha yaşanılabilir bir hale getirmek için mücadele veriyoruz. Yaptığımız her projenin ve çalışmanın emsal niteliğinde olmasının özelliği bunların yaygınlaşmasını sağlamak ve örnek olmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Dünya tarihine bir göz attığınızda milyarlarca ismin kaybolup gittiğini görürsünüz. Tek gerçek olan Hazreti Adem ile başlayan iyinin ve kötünün mücadelesidir. İsimler fani, dava bakidir. İkbalin değil, izzetin davasında olan bu ruhla birlikte bu ilçeyi hemşehrilerimiz açısından daha yaşanılabilir bir hale getirmek için bugün sancak bizde yarın da elbette bu misyonlarımızdan şaşmayan kişilerin elinde olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Kanunun İmkân Tanıdığı Tüm Olanakları Halkımız İçin Seferber Ettik”

Mülkiyet konusuna geniş yer veren Başkan Keskin, “Sultanbeyli’nin hukuken 110 yıllık mülkiyet problemini tarihin tozlu sayfalarına kaldırırken duyduğumuz mutluluk tahmin edersiniz ki tarif edilemez. 2009 yılında göreve gelir gelmez ilçemizin planlarını oluşturduk. Bu anlamda kısaca bahsetmek gerekirse,  bilindiği üzere çok hisseli parseller; arazideki fiili kullanıcıları ile tapu hissedarlarının büyük oranda birbirinden farklı kişi ve kurumların olduğu, yaklaşık bir asırdır süregelen dava ve uyuşmazlıkların günümüze taşıdığı ve ülke genelinde benzeri bulunmayan bir durumu oluşturduğu sorunlu alanlardı. Bu alanlardaki mülkiyet sorununun çözümüne yönelik olarak bir kanun hükmünde kararname, 2 de özel yasa çıktı. TBMM tarafından kabul edilen 7143 sayılı yasa ile önemli bir eşik aşılarak, kanun kapsamında yapılan işlemler ile beraber sorun kökten çözülmüştür. Gelinen noktada; mülkiyet sorunu bulunan alanlarda, kadastro çalışmaları sonucunda yaklaşık 22.000 parsel ve 40.000 fiili kullanıcı tespiti yapılmış olup hak sahipliği belirlenen vatandaşlarımız var. Son günlerde bazı kişiler mülkiyet sürecini kendi siyasetlerine alet ederek halkımızın alım güçlerini istismar edip bazı girişimlerde bulundu. Biz herkesin sesine kulak veriyoruz. İlçe sakinlerimizle, esnaflarımızla, muhtarlarımızla, dernek başkanlarımızla, siyasi partilerle yaptığımız istişareler sonucunda tapu süreciyle ilgili, hemşehrilerimizin lehine olacak şekilde, daha neler yapabiliriz noktasında çalışma başlatmıştık ve mart ayı başında bu konuda önemli adımlar atma hazırlığı içerisindeyiz. Kanuna dayalı oluşan bedellerde ödeme kolaylığı sağlamak için tebligat konusunda acele etmeyerek hemşehrilerimize zaman kazandırıyoruz. Mart ayının ilk haftası toplanacak olan belediye meclisinde başvuru süresini 1 yıldan 2 yıla çıkartacağız. İlave olarak 5 yıl da taksit avantajıyla tapu süreci toplamda 8 yıla uzamış olacak. Hemşehrilerimizle her ortamda birlikteyiz ve insanımızın alım gücünün farkındayız. Yeni bir avantaj olarak; süreci yaklaşık 8 yıla çıkaracak olmanın yanında, akdi haleflik sistemini de işleme koyacağız. Akdi haleflik devri, yani noter aracılığı ile hak sahiplerinin istediği kişiye devir hakkı olacak. Noter üzerinden, belediyenin sağladığı ödeme kolaylıkları ve avantajlarla birlikte varislerine veya diledikleri kişilere devir yapabilecek.  Bu sayede hak sahiplerinin büyük bir çoğunluğu 400 m2 indiriminden faydalanacak.” dedi. Konuşmasının ardından Başkan Keskin belediyeden 2019 yılı itibariyle emekli olan personele plaket takdim etti.

Galeri
📆 20 Şubat 2020 Perşembe 11:36   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR