MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Kültür-Sanat, Magazin, Manşet, Toplum » Sunay Akın, ”İki Kitap Bir Heves” ile Kartal’daydı
Sunay Akın, ”İki Kitap Bir Heves” ile Kartal’daydı

”Kartal Sanat Tiyatrosu’nun salonu, kara ve soğuk havaya inat yine doluydu”

 

Şair, yazar, gazeteci, araştırmacı, söz ustası Sunay Akın, Kartal Sanat Tiyatrosu’ndaydı. Yoğun kara rağmen salonu dolduran izleyiciler gösteriyi beğenerek izlediler. İki saatlik gösteri boyunca izleyiciyle bütünleşen Sunay Akın, hem keyifli, hem hüzünlü anlar yaşattı.

 

 

Gecenin konusunu kadın, aşk ve ağaç konularına ayıran Sunay Akın, üç kavramın da üretkenliği temsil ettiğini vurguladı. Tarihsel süreç içinde yaşamış bireylerden yola çıkarak hikayelerini anlatan Akın, özellikle dünyada ve ülkemizde yaşanmış, kadın hakları ve kadınlara yönelik ayrımcılığa örnek oluşturan öyküler üzerinde durdu.Amerika’da 1940’lı yıllarda yaşanmış ”cadı avı” adıyla bilinen tutuklamalara da değinen Sunay Akın, bu dönem yine bir komplo sonucu idam edilen Rosenberg’lerin hikayesini anlattı.

 

Sunay Akın finalde, Kartal Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Nihat Nadi Ülger’i sahneye davet etti. Kısa bir konuşma yapan Ülger, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün eşi Feray Öz’e; Kartallı kadınlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalar ve sanat etkinliklerine gösterdiği destek için teşekkür ederek çiçek takdim etti. Feray Öz, çiçekleri Kartallı kadınlar adına aldığını söyleyerek memnuniyetini dile getirdi. Gecede Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de sahneye davet edilerek kültür ve sanata verdiği destek ve duyarlılıktan ötürü teşekkür edildi.

 

📆 20 Şubat 2015 Cuma 16:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR